Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2015 г.

Цена без покритие

Макар да минаха големите зимни празници, за които развързахме кесиите, а Великден да е чак след няколко месеца, романтичните души, които нямат съображение относно националността на празниците, не са забравили за идващия Свети Валентин. 

Денят на влюбените, денят, в който купуваме балон сърце за половинката, или денят, в който се напиваме от мъка, че нямаме такава. 14 февруари е дата, която предизвиква много спорове дали трябва да загърбим нашия си Трифон Зарезан, за да се лигавим с противоположния пол, но все пак от години е дата, която генерира големи обороти за търговците на плюшени играчки и романтични екскурзии.

Независимо от спорната автентичност на празника на местна почва, много хора са взели категоричното решение, че това е техният ден и с нетърпение чакат февруари да преполови, за да излеят цялата сантименталност, на която са способни. А къде да сторят това, ако не в емблематични с романтичния си полъх градове като Венеция, Барселона, Валенсия и Рим.

Доказала се като класическа дестинация за този нов за българина празник, Венеция всяка година посреща тълпи от разнежени българи. Проверка на „Новинар” установи обаче, че любовта не е заслепила нашенци и макар застреляни от Купидон, те не са загубили усещането за „далавера”. Именно затова те стягат куфарите за чужбина, вместо да се сгушат в някое родно кътче. Освен че ще получат цял набор от развлечения и ще запълнят папката trips във Фейсбук, романтиците ще се бръкнат и с много по-малко, отколкото биха похарчили на родна почва.

Една 4-дневна почивка в града на любовта с всичките й екстри и разходки, която ще покори сърцето на любимата, ще струва на кавалерите скромните 300 лева. За сравнение, ако въпросният младеж реши да остане в България и заведе гаджето в далеч по-скромния Боровец или Велинград, не само ще се прибере с празен портфейл, но и с по-оскъдни спомени. Единственото, от което ще се възползва, е легло, басейн и бутилка вино. 


Ама то какво му трябва на влюбения? Въпросът, който обаче остава, е докога ще плащаме за нищо?

Янина Драгиева, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар