Зима

Зима
Пролет

23 февруари 2015 г.

Армията на Порошенко била демотивирана, безсилна и безпомощна

Главният проблем в украинската армия е употребата на алкохол - много войници са се напивали, а някои са употребявали и марихуана.

Освен това командирите се обогатявали от даренията, а войниците сами плащали за храната си и даже за ремонта на техниката. За това пише киевският вестник "Новое время", цитиран от германското списание „Шпигел".Украинската армия претърпя поражение в Дебалцево, войниците са деморализирани, а президентът Петро Порошенко се оказа в крайно незавидно положение, пише в новия си брой германското седмично издание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"След съкрушителното поражение в Дебалцево армията на Порошенко е демотивирана, безсилна и безпомощна, се казва в статията, озаглавена "Отстъплението на унизените". В нея авторът Кристиан Неф разказва за впечатленията си от видяното в град Артьомовск (рус. Артемовск), където се изтегляха украинските войници след сражението за Дебалцево. В статията се припомня, че по официални данни на Киев при Дебалцево са загинали 22-ма украински войници, но според автора оцелелите "знаят, че това число не съответства на действителността".

Междувременно вчера съветник на президента Петро Порошенко съобщи, че близо 180 украински войници са били убити за един месец в битката за Дебалцево, а над 80 остават в неизвестност. 179 украински военнослужещи са загинали в сраженията за невралгичния железопътен възел в източната част на страната от 18 януари до 18 февруари, написа на страницата си във Фейсбук Юрий Бирюков. 110 войници са били пленени от проруските опълченци , а съдбата на 81 все още не е изяснена. Това прави битката за Дебалцево най-смъртоносната за силите на Киев от избухването на конфликта в Източна Украйна през април. Украинските сили се изтеглиха от града в сряда. 


По официални данни близо 5700 души са били убити общо в конфликта за 10 месеца сражения, по неофициални данни загиналите са над 50 000 души. По данни на опълченците само в Дебацево са загинали най-малко 3500 украински войници. Това са данни, които Киев прикрива.

"Шпигел" задава въпрос, защо Порошенко не е изтеглил своите части от Дебалцево преди седмица, когато още е било възможно. И дали не е направил това нарочно, за да бъдат те разбити, а после да предизвика "обществено възмущение" от действията на опълченците и "по-силно да въвлече американците и европейците в тази война".


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар