Зима

Зима
Пролет

12 февруари 2015 г.

Амбиции за слава

Едва ли има майка, която да не смята детето си за прекрасно. За съжаление кокошият инстинкт при младите майки често подхранва всякакви видове измамници, които си уреждат стабилни банкови сметки по този начин.

Доказателство са наивни жени, които дават по 100 кинта на агенция в интернет, за да направи децата им известни. Те изобщо не се усъмнили, че „има нещо гнило в Дания” и смело пускали по няколко SMS, всеки на цена от 6 лв., а след това дори платили близо 100 лева и на куриер, който им носел разни формуляри. След като доволно дали парите и така осигурили звездна слава на отрочетата си, седнали и зачакали да завалят обещаните ангажименти.

Но, о, изненада, никой повече не ги потърсил. И знаете ли кое е най-тъжното – макар да са измамници, модната агенция всъщност не върши престъпление, защото чинно си е написала, че парите не гарантират роли във филми, а са просто такса за регистрация. И понеже майките на бъдещите „звезди” не са си направили труда поне да прочетат общите условия на измисления сайт, никой не може да накаже измамниците. 


А като добавим и към това факта, че се съгласяваш да пратиш данните на детето си и негови снимки на някаква виртуална агенция, без да говориш с жив човек и да си видяла офис, договори и т.н., е доста безотговорно.

Не бива да се доверяваме на виртуални агенции, които ни обещават бляскаво бъдеще
"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар