Зима

Зима
Пролет

9 февруари 2015 г.

Димитър Манолов e новият президент на КТ "Подкрепа"

Д-р Тренчев пое ангажимент да помага на организацията и за в бъдеще.

Димитър Манолов e новият президент на КТ "Подкрепа", съобщи БНР. Той бе избран от делегатите на деветия конгрес на синдиката. Манолов номинира за свой заместник Йонаис Партениотис - досегашен председател на строителната федерация на "Подкрепа".

Новият президент поиска промяна в устава, която да даде особен почетен статут на досегашния лидер Константин Тренчев.

Днес той помоли делегатите да се съобразят с твърдото му решение, да се оттегли от поста президент на организацията, защото се нуждае от пауза и промяна. Тренчев пое ангажимент да помага на организацията и за в бъдеще.

След желанието на досегашния лидер да се оттегли от председателския пост при номинацията за президент и вицепрезидент на синдиката постъпи едно единствено заявление - на двойката Димитър Манолов и Йоанис Партениотис.

Част от делегатите на конгреса обявиха, че кандидатурата на Партениотис не е най-подходящата с аргумента, че той е член на борда на директорите на ВиК-Бургас и заподозряха, че ще е на страната на бизнеса, а не на Синдиката.

Други делегати застанаха на противоположно становище - че хора на ръководни позиции ще защитават и ще лобират за Синдиката.

При гласуването Тренчев успокои страстите и заяви, че „тези хора не са безконтролни”.

"Те имат вътрешния контрол, споделяйки тази кауза. И второ, защото има орган, който винаги може да се събере и да каже, че тази постъпка не я одобряват. Защо се страхувате? Ако любов нямате помежду си, нищо нямате. Аз ви моля, от тази зала трябва да си тръгнем единни", допълни той.


Няма коментари:

Публикуване на коментар