Зима

Зима
Пролет

23 март 2015 г.

Цветанов показа четвърт кукиш на Борисов

Сега в Сърница, после и в други градове...

Какво става в управляващата коалиция, какви са отношенията между Цветанов и Борисов, поддават ли се родопчаните на предизборен рекет, са важните въпроси, които намериха своя отговор в неделя.

Изборите в Сърница показаха, че има нещо гнило в коалицията РБ-ГЕРБ. Още не заглъхнали фойерверките на ДПС за победата и неуспелият гербаджия обвини реформаторите за загубата.

Исмет Исмаил – общински съветник от Реформаторския блок в Сърница, избран с преференция, отвърна на удара и заяви, че поне 50 процента от симпатизантите на РБ са подкрепили ГЕРБ. Те са разочаровани от двете партии ДПС и ГЕРБ на местно ниво, категоричен е Исмаил.

Според него обаче, избирателите са били повлияни от изказването на Лютви Местан, че управляващите оказват натиск върху жители на махала в село Селище, като ги заплашвали да останат без ток, ако гласуват за ДПС.

Очевидно причините за загубата на ГЕРБ в Сърница не са малко, както не може и да се посочи категорично една от тях като най-главната.

Но нека да не забравяме, че баш изборджията на ГЕРБ – Цветан Цветанов е в обтегнати отношения с Борисов, колкото и двамата да отричат и да се опитват да го скрият от широката публика. Ролите в управляващата партия от години бяха разпределени ясно – Борисов е лицето, медийната звезда, вдъхновението за народа, а Цецо е черноработникът и лошото ченге. Той държи структурите, прави изборите, знае коя схема как и къде работи. Ако Цветанов реши, може да направи така, че ГЕРБ да бъдат неприятно изненадани на местните избори.

И напълно възможно е да подсказа на Борисов, че сега е Сърница, после и други градове. 


Тоест, ето ти четвърт кукиш, внимавай в картинката, за да не получиш половин или направо цял през есента.

Просто и елементарно. Ама то и политиката не е сложна работа, особено, когато се прави от хора като Цветанов.

No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар