Зима

Зима
Пролет

23 март 2015 г.

РБ и ПФ са смокиновият лист на отношенията ГЕРБ-ДПС

Коалицията ГЕРБ-Реформаторски блок е най-големият губещ от изборите в Сърница. Лошата новина е, че това е пореден успех за ДПС в т. нар. смесени региони.

Това заяви независимият депутат Велизар Енчев в интервю за TV7.

Общинският съвет в Сърница ще се управлява от мнозинството на ГЕРБ и Реформаторския блок, което ще може да контролира едноличните решения на кмета от ДПС, отбеляза Петър Славов от Реформаторския блок. Ние сме в този парламент, за да вразумяваме колегите от ГЕРБ никога да не се прегръщат с ДПС по решаването на ключови проблеми, добави той.

ГЕРБ приемат загубата в Сърница примирено. Вотът в смесените райони им е необходим за президентските избори, така че Реформаторският блок и „Патриотичен фронт" са в ролята на смокинов лист за отношенията на управляващите с ДПС, отбеляза Велизар Енчев.

ГЕРБ има на влог 110 млн. лв. от партийната субсидия, съобщи Енчев в коментар по темата за намаляването на партийните субсидии.

Субсидията за получен глас да стане 5 лв., ако няма задължително гласуване, и 1 лв./50 цента, ако има, както е в Германия, предлага Велизар Енчев.


Няма коментари:

Публикуване на коментар