Зима

Зима
Пролет

11 март 2015 г.

Борисов върти старата плоча за гушкането с ДПС, размахвайки "етническата карта"

Медийните папагали заграчиха като прегладнели гарвани. Премиерът Бойко Борисов изразил тревога от парламентарната трибуна за опасност от граждански конфликт на етническа основа.

За КОЙ път прави Борисов това? "Ако към местните избори се върви в тази посока, няма да се разминем с етнически конфликт.", заяви премиерът, гледайки към депутатите от управляващото мнозинство. Б.Б. даже редна патетично, че нямало да бъде в управление, което ще бъде изправено пред 50 000 души на ДПС пред джамията.

Ахмед Доган разказа играта на Бойко Борисов. Заформи Му показно. Очевидно никой друг не може да принуди пословично предпазливия и обтекаем Лютви Местан да провокира с подозрителна настойчивост да се обясни напоително за контраатаките на "патриоти" и "реформатори" срещу върхушката на ДПС. След публичното унижение пред шефа на ФБР на 4 март заради наказателно-отмъстителната оставка на Веселин Вучков, който очевидно е бил обиден, че Б. не му е отговарял на обажданията, лидерът на ГЕРБ трябваше да изтърпи нов публичен удар. АХМЕД ДОГАН ПОИСКА "РЕСТО" - Б.Б. ДА БЪДЕ РАЗОБЛИЧЕН КАТО ЛИДЕР, КОЙТО НЕ СИ КОНТРОЛИРА КОАЛИЦИЯТА.

Трябва да се признае, че Доган преуспя - Борисов му кацна връз азиатската хитрост като мераклия за кръшна кючекчийка. Последното убежище на комунизма бил национализмът, бърборят разни "вредни либерали", пропускайки да реднат, че "етническата карта" е последният покерджийски блъф на Б.Б. И като заразмаха "етническата карта" Бойко Борисов, нямаше спирка. Б. си върти все същата стара плоча за гушкането с ДПС - спасява народа и държавата от "етнически конфликт". Междувременно инкярства за "КОЙ" - ама какъв "КОЙ", какви пет лева.

Никой не го бил защитил, никой, плещи този образцов неблагодарник. Когато дръпнал ГЕРБ от улицата след първите дни на протеста, останали 100 души, "ей тук отзад". Губим си времето с този. Никакъв смисъл няма да си късате нервите с него. Нищо не може да се докаже на такъв като Бойко Борисов, щом като десетки хиляди протестиращи ги брои за организирани протестиращи на ГЕРБ. Даже не се усеща как се набутва в паниката си от коварния удар на Доган. Дори не се усеща, че ще му пласират контрапие - "Борисов, протестиращите на Пашата ли дръпнахте, или "мотивираните", за които говореха Орешарски и Йовчев?".

Литературните хиперболи на банкенската книжовна школа трябва да бъдат изучавани с прецизността на древни ретори като Либаний. Гаргарим се, разбира се. Как иначе да оценим изречения "бисер" - "Пред очите ми стотици хиляди турци, близо милион... бях в Дулово тогава. Но това, което стана с българските мюсюлмани, и тази мъка, която им беше причинена... Да знаете, че си играете с огъня.", изригна менторски Б.Б. към депутатите на "партньорите".

Този надмина Маяковски - "Пред очите ми стотици хиляди турци, близо милион...". Непостижимо. "Моето съзнание и моят опит като... бил съм в Дулово три месеца, рЕдко страшно нещо е. Когато се цитира Косово и Крим, ви се вижда далеч, това е било в България само преди двайсе и няколко години.".

Ако някой си играе с огъня, това е Бойко Борисов. Лошо се е объркал, ако смята, че десните в София са като гушналия се под Шлифера Му "култов смелчага" Радан Кънев. За разлика от Б.Б. сме виждали как се събират хиляди и хиляди десни в столицата, за да скочат на комунягите. Да не би Бойко Борисов да изкара студентите през януари 2009 г. пред парламента? Поне един гербаджия беше ли пратил там? Защити ли ги като ги биха?! Да попита Борисов главния секретар Павлин Димитров тогава, когото дни след това принудихме да се обяснява на брифинга подир отчета на ОД МВР-Варна, какво каза за "провокацията"...

Бойко Борисов изглеждаше изтерзан и неуверен. Отсега си създава алиби за изтегляне от властта при мощни протести. Ами ако не са на етническа основа? Ще прати ли Румяна Бъчварова джандарите срещу десните софиянци, на които не може да не им писне в един прекрасен слънчев ден да търпят как БОРИСОВ СЕ ГАВРИ С ТЯХ, ЛЪЖЕЙКИ, ЧЕ ОСТАНАЛИ 100 ДУШИ, "ЕЙ ТУК ОТЗАД", КОГАТО ДРЪПНАЛ ГЕРБ ОТ УЛИЦАТА. Не лъжи, Борисов, поне по време на Великия пост, голям грях е. Имай страх Божи, смири се поне пред Бог, когото ти наричаш кощунствено "Началника".


bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар