Зима

Зима
Пролет

10 март 2015 г.

VW показа най-практичния спортен Golf

Семейството на спортните модификации на VW Golf още през януари бе попълнено с дизелово комби, чиято официална премиера пред публика се състоя на автосалона в Женева.

Именно под прожекторите на швейцарското изложение производителят разкри европейските цени и нивата на оборудване на модела.

Спортното комби Volkswagen Golf Variant с добавка GTD (Gran Turismo Diesel) разчита на 2,0-литров 4-цилиндров турбодизел, който развива мощност от 184 к.с. и 380 Нм въртящ момент, достъпен в диапазона 1750-3250 об/мин. С този мотор комбито ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,9 секунди, без да има значение дали е механична или с работозирана скоростна кутия.

Максималната скорост на модификацията е 231 км/ч с механични скорости и 229 км/ч за автоматика. Смесеният разход на гориво при Volkswagen Golf Variant е 4,4 л/100 км при версията с ръчни скорост и 4,8 л/100 при тази с трансмисия DSG.

На външен вид машината се отличава по сниженото с 15 мм окачване, различните брони и решетка на радиатора, затъмнените задни стопове, черните рейлинги на покрива, хромираните двойни тръби на изпускателната система и 17-цоловите джанти. Комбито е получило и би-ксенон фарове.

В Германия Volkswagen Golf GTD Variant стартира от 31 997 евро, което е с около 1500 евро над цената на хечбека Golf GTD.

Срещу допълнителни 965 евро компанията предлага пакет Sports&Design, който включва 18-цолови джанти Nogaro, тонирани стъкла, червени спирачни апарати и система за избор на режим на шофиране. В салона са поставени спортни седалки в стил Golf GTI и декоративни елементи, включващи алуминиеви педали.



Няма коментари:

Публикуване на коментар