Зима

Зима
Пролет

10 март 2015 г.

Железопътни приключения из Европа в ефира на Viasat History

Пътешественикът Майкъл Портильо обикаля Стария континент с влак,  въоръжен с пътеводител от 1913 г.

Забележителни пътешествия ще предложи Viasat History на своите зрители чрез третия сезон на продукцията „Големите железопътни линии на континента“. Новите епизоди започват на 19-ти март и ще се излъчват всеки четвъртък до 23-ти април от 21:00 часа.

Поредицата разказва за пътешественика Майкъл Портильо, който пътува от гара до гара в Европа, за да посети градове и села, описани в издадения през 1913 г. пътеводител на Джордж Брадшоу. Изследователят следва стриктно предложените в справочника маршрути, хотели, забележителности, изучавайки старателно местните традиции.

Досега, следвайки указанията в наръчника, Майкъл успява да обиколи много европейски държави, сред които Франция, Унгария, Швейцария и Германия. В предните два сезона на шоуто той запозна зрителите с историята на Стария континент отпреди Първата световна война – епоха на крале, императори, разкош и елегантност. Портильо успява да разкрие и екзотичния свят на туристите от времето на крал Едуард - бляскавите космополитни градове, вземащи дъха алпийски пейзажи, живописни селца и чисти морета.

В новия, трети сезон, сред посетените дестинации от Майкъл са Русия, Италия, Полша, Португалия, Испания и Израел. В епизодите зрителите ще се насладят на неговото пътешествие през огромната руска територия, както и на вълнуващото му италианско приключение между Неапол и Сицилия. Майкъл проучва и историята на очарователната Полша, след което слиза на юг към топлата Галисия, една от перлите на Испания. Там Майкъл открива елегантния град Ла Коруня – изключително популярен сред британците по времето на крал Едуард.

Пътешественикът излиза от рамките на Европа, за да почете Светите земи. В Израел той проследява историята на християнската вяра и как тя се е разпространила до Великобритания. В последния епизод от третия сезон Майкъл върви по стъпките на пътешествениците от времето на крал Едуард и пътува от сърцето на Франция до брега на Средиземно море.

Кои забележителности ще посети Майкъл Портильо и какво ново ще научи от пътеводителя на Брадшоу, зрителите ще могат да проследят в продължение на месец - от 19 март до 23 април, всеки четвъртък от 21:00 ч. по Viasat History.


Няма коментари:

Публикуване на коментар