Зима

Зима
Пролет

2 април 2015 г.

Пълен сутиен, празно съзнание. Тъжно ми е...

Тъжно ме е! За Николета, за Златка, за Мис Джуки, за всички муцки и цунки.
 
За силиконките с амбиции, за празноглавките, женени за мутри, за тинейджърките, предлагащи секс на килограм.

Тъжно ми е, защото се появи нова звезда, готова да покорява дебели портфейли. И тя ще ги засенчи, ако не друго, то поне с простотия.

Това е Екатерина Дойнова. "Един блестящ триумф на външността над същността", изпя Спенс и е улучил в десетката. Дебилен смях и тъпи фрази. Секси устни и кухи изречения. Пълен сутиен и празно съзнание. Криво ми е, казвам ви!

Катето Дойнова имала амбиции за телевизионна кариера. Не ми е тъжно, смешно ми е! Бяло бельо и показан задник, да не кажа предник. Бъдещето на българската хайлайф журналистиката ни се представи в целия си умирисан блясък.

Тъжно ми е, че след пеещите проститутки дойде редът на плеймейтките-телевизионерки. Че им дават ефирно време, че имат висок рейтинг, че народа гледа, че се диви на родната "умна" прелест.

Та Катето искала да си слага силикон (защото е недопустимо да бъде естествена), скулички малко искала да си сложи, после ново дупенце, коремче и ушички. След годинка, две ще си смени цвета на очите, ще си удължи краката, ще махне някое друго ребро и хоп, готова е за "Цирка на изродите".

Тъжно ми е, казвам ви, чак страшно ми е, че един ден ще имам дъщеря, тя ще порасне, ще стане тинейджър и ще ме попита защо нейните гърди са "неестествено" малки и защо устните й са в нормална форма. Ще ме попита защо не й купувам еди какво си, а пича, който идва с лъскавата кола да взима Гери от училище и е купил еди що си.

Ще ми бъде тъжно, но отново ще й разкажа за истинската любов, за принципите и самоуважението. А най ми е страшно, че ще отиде в училище и ще забрави за мен и за моите родителски приказки. Защото майките не са модерни. Поне не колкото плеймейтките. Абе, тъжно е...



Валерия Белчевска, Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар