Зима

Зима
Пролет

25 април 2015 г.

Защо жените не се интересуват от външността на мъжа?

Три причини, поради които жените не държат на всяка цена да имат красив приятел


Истината е, че повечето жени не си търсят красив приятел, не защото нямат вкус към добрата визия, а просто защото това не им е приоритет номер 1.

Жените харесват чаровни, атрактивни и поддържани мъже, но е пълно с хубавици, които в крайна сметка се установяват с грозновати, пълнички, плешиви, ниски или по-възрастни половинки.

Изглежда дамите масово са привлечени от други качества на мъжа, а големината на бицепсите му, формата на носа му и цвета на очите му, остават на по-заден план.

Ето и три причини, поради които жените не държат на всяка цена да имат красив приятел/съпруг:

1. Жените биологично са по-привлечени от социалния статус

Жените по рождение предпочитат мъже, които умеят да оцеляват (това е още от праисторически времена). А именно, тези които могат да осигурят подслон над главата им и храна на масата им. Затова високият социален/материален статус им действа като афродизиак. Разбира се, дамите обичат също така и уверени, общителни и забавни мъже, по възможност и с добре сложена физика. Но ако трябва да избират, винаги ще предпочетат по-успешния, но невзрачен мъж, пред красавеца, който не може да се оправи в живота.

2. Уверените мъже могат да манипулират своето ниво на привлекателност

Силните, уверени мъже, които имат лидерски качества и добър материален статус, но неособено привлекателна визия, знаят че все пак имат доста козове в своя полза. Тези мъже, въпреки че не са големи хубавци и го знаят, често започват да развиват други свои черти като чувство за хумор, спортно тяло, умения за общуване и т. н., с които стават още по-желани в очите на жените. Тоест, техният статус им дава самочувствие, а благодарение на това те започват да манипулират дамите относно своята атрактивност до момент, в който жените наистина ги възприемат за такива.

3. Добрата визия не е вечна

Добрият външен вид за съжаление не е вечен и с възрастта се загубва, за разлика от интелекта и личностните характеристики. Жените интуитивно знаят това. Те знаят, че когато се срещнат с един хубав мъж, той няма да изглежда по същия начин след няколко години. Ето защо, дамите не поставят голям акцент върху визията на мъжа. Представителите на силния пол, които се котират най-добре сред жените, притежават качества като добри социални умения, харизма, бистър ум, благонадеждност, състоятелност, увереност и др. В общи линии всяка жена търси „алфа мъжкар“, който може и да не е с външност на кинозвезда.


tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар