Зима

Зима
Пролет

7 април 2015 г.

Велизар Енчев: Неолиберализмът е пропаст

„Измамата в политическия живот е тотална. Ще правим това, което сме обещали, ще отговаряме за думите и действията си. Не аз изневерих на „Патриотичен фронт", а те на избирателите си.

Казвам това със съжаление, защото ПФ е и моя рожба. Въпреки че имаше индикации от г-н Симеонов за такъв процес, аз дълбоко не вярвах, че това ще се случи. Ако знаех, че те ще се коалират с ГЕРБ, никога нямаше да заложа моя авторитет. ГЕРБ и РБ са крайнодесни партии", каза председателят на партия „Българска пролет" Велизар Енчев в интервю за BTV.

„Ще се коалираме с всички партии, които са в опозиция", заяви Енчев. „Ние сме лява партия и основата на нашата идеология е решителната съпротива на дивашкия капитализъм, който се изражда в този нов вариант. Защото неолибералната икономика е пропаст, от която може да се излезе само с конкретни, градивни дела. Така че ако говорим ляво-дясно, първо трябва да говорим за социалното", каза той в коментар за идейните основания на „Българска пролет".

Велизар Енчев ще предложи депутатски ваканции не по-големи от тези на останалите български граждани. „Ние почиваме 10, реално 12 дни, а българските граждани - само четири. И бях учуден от гневните крясъци заради това, че предлагам да бъдем като останалите български граждани. Да не се изживяваме като патриции, а да бъдем солидарни с нашите избиратели", призова той.

„Тази партия е създадена отдолу - с огромна подкрепа от цялата страна. Подкрепят ме за моето поведение и това ме обнадеждава, че промени може да настъпят. Нашата идея е да участваме в местните избори и - защо не? - да сложим точка на герберското управление в местната власт", заяви Велизар Енчев.

Няма коментари:

Публикуване на коментар