Зима

Зима
Пролет

6 април 2015 г.

Няма такава държава. Неподготвен Хекимян "препитва" нагъл Цветанов

Мръсниците си преразпределят държавата. В същото време измислени журналюги мънкат ефирно...

Иван Славков-Батето на няколко пъти е разказвал как се обръщал към тъста си Т.Ж. с пиниза, че е най-добре да "закрием държавата", ако първият човек в нея не може да получи информация и да му докладват проверка дали зет му е замесен в сделка с оръжие, която не е санкционирана по каналния ред. Закриването на държавата отдавна не е трапезно лафосване на Батето, който през есента на 1994 г. поеше с марково уиски зажаднелите журналя из България по време на предизборната кампания за предсрочните парламентарни избори. 

Закриването на държавата е на дневен ред. Какво се случва? България е отдала част от суверенитета си на ЕС и НАТО. Съдбовен избор. Обаче. Нима е по-малко съдбоносно, че законопослушните български данъкоплатци са се предали и са се примирили България да е разтерзана от такива като Цветан Цветанов.

"Държавата даде ли три милиарда и половина лева?" заради "казуса КТБ", пита Цв.Цв. И Антон Хекимян мига като - той да си избере като какво. Колко от тези милиарди са от Фонда за гарантиране на влоговете? Колко са от държавата? Колко? Хекимян не пита. Ако и такъв като Цветанов, известен с "разколебания си синтаксис", може да затвори устата на водещ с арменска фамилия, не знаем какво да добавим. Наистина. То бива някой тв водещ да е неподготвен, бива да е "като взет от улицата", ама този надмина себе си по време на дърдоренето с Цветан Цветанов. 


При това - минути по-рано в студиото му отваряха очите експерти. Владимир Каролев се постара да му "налее" експертиза. Всуе. Хекимян се остави Цветанов да го мачка - "Вие чели ли сте това, вие чели ли сте онова?!" При това, забележете - зад Хекимян уж има продуцентски екип. И?

Трагедия. Как няма тв водещ класик като Кеворк Кеворкян да ги прави на нищо такива?! Понякога сме му се чудили на настървеността на Кеворкян - защо се мори. И пак се чудим - още повече след изпълненията на Хекимян в понеделник сутринта. Неспасяемо. Всичко е неспасяемо. Има само един изход - Терминал 2. Наистина. Мръсниците си преразпределят държавата. Насрани са в движение от мегакорупция. В същото време измислени журналюги мънкат ефирно. Пълна порнография. Реди си Цветанов, че главният прокурор можел да бъде заменен от министъра на финансите по Схемата, а Хекимян мига на парцали. Ало, другарю водещ, пардон за гаргарата, на Шишко и на Сокола що им е, че единият щял бил да бъде заменен с другия? Да не би Делян Пеевски да не пи "случайно" кафе с Владислав Горанов? Да не би да не се е срещал повече от 40 пъти с Цв.Цв. в МВР?

Няма такава държава. Много събития щяло да има през седмицата до решението на ВКС по делото му на 17 април, дипли в студио на bTV Цветан Цветанов - 50 години на Цв.Цв. и Великден. Цветан Цветанов се подреди "в линия" със Спасителя. Няма такъв наглец. Тъкмо Б.Б. най-сетне спря да говори за "Началника" и редна гузно две думи за Господа в Шведския край Варна и Цветан Цветанов влезе в неговата роля. Няма такава държава - не забравяйте какво избълва Цв.Цв.: "Държавата даде ли три милиарда и половина?". Фондът за гарантиране на влоговете държавен ли е - банките национализирани ли са? Двата милиарда от Фонда да не ги е дал Бойко Методиев Борисов?! Апропо. Парите на държавата от свинарника в Банкя ли са? Не са ли на законопослушните български граждани.

Всъщност няма такъв народ. Кой народ ще търпи да му редят извънредно законодателство, докато го омайват, че България е член на ЕС? Кой народ ще търпи такива като Цв.Цв. да бръщолевят какви закони е имало 105 години в държавата. Сещаме се с тъга за експерт като Румен Аврамов, спомняме си за банкер като Марко Рясков. Цв.Цв. само дето не се изкара "банкер на годината", след като сме го виждали при награждаването на Цветан Василев. Всичко е загубено - разрушено, продадено, предадено. Колкото до алчниците и ненаситниците - тях и земята не може да ги "нахрани". И нея ще зинат да налапат.

О, да, за една бройка да забравим - ако Цветан Цветанов е "човек на американците" в България, Путин няма никакъв кахър. Този може да провали всяка "операция за влияние". Нямал бил досъдебни производства - сякаш формалното, законното упражняване на властта в България, някой го бръсне за нещо - "новите правоимащи", неофитите на "побългарения капитализъм" си редят извънредно законодателство - банкенско-сарайско. 


Сякаш Ахмед Доган го охраняват законно. Сякаш Шишко не привиква в "Берлин" Главния. Тихо - Хекимян ще ви разсмее и във вторник сутрин със Сотир Цацаров. Какво ли би му сторил в студиото Делян Пеевски? Само питаме.

bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар