Зима

Зима
Пролет

17 май 2015 г.

Разумът е най-добрата защита

Дойде ли лято, освен постоянните, и за съжаление напразни призиви за повече разум по пътищата на страната, идва време да се напомни и на летовниците по Черноморието да бъдат внимателни.

За да не се пълни още една черна статистика – тази на броя удавяния през летния сезон. А спасителите не спират да повтарят, че трябва да се въздържаме от влизане в неохраняеми водоеми, да не плуваме преяли или пийнали и да внимаваме за малчуганите на плажа.

Да спазваме правилата и да се съобразяваме с цвета на флаговете, които предупреждават за опасни вълнения. И най-вече да не позволяваме на излишното самочувствие и безразсъдство да ни изиграят опасна шега.

Като допълнителна мярка пък всеки агресивен и самозабравил се турист, който реши, че може да ругае или да посегне на спасител, е заплашен да отнесе глоба от хиляди лева.

Така или иначе, макар да сме още далеч от разгара на сезона, за някои той вече започва и до края на месеца ще трябва да бъдат съобщени плажовете по родното крайбрежие, които ще останат без охрана.

Засега те са 130, дори обаче броят им да намалее, това означава, че на такива места трябва да проявяваме още повече внимание. А най-добре е да се опитаме да ги избягваме. 


Защото, колкото и важно и необходимо да е присъствието на спасители на плажа, още по-важни са разумът и отговорността, които проявяваме сами към себе си.


Камелия Христова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар