Зима

Зима
Пролет

26 май 2015 г.

"Реал" Мадрид се раздели с Карло Анчелоти

Играчите на "Белия балет" разочаровани от уволнението на Анчелоти
 
"Реал" Мадрид уволни Карло Анчелоти една година преди края на договора му. Това стана ясно след извънредна пресконференция на „Сантяго Бернабеу”.

Причината е повече от ясна – „кралският клуб” остана без спечелен трофей този сезон, което принуди президентът Флорентино Перес да вземе крути мерки.

Анчелоти изкара две пълни години в Реал, като за този период изведе отбора до десетата му купа в Шампионска лига, спечели още Купата на Краля, Суперкупата на Европа и Междуконтиненталната купа.


През тази кампания обаче Кристиано Роналдо и компания не спечелиха нито една купа и логично промените в „Белия балет” не закъсняха.

Името на новия треньор ще стане ясно другата седмица, като за фаворити за поста са смятани Рафаел Бенитес и Юрген Клоп.

Перес заяви, че „решението е било много трудно”, но наложително, тъй като отборът се нуждае от нов импулс.

„Анчелоти вече е част от историята на Реал. Спечели Десетата, спечели симпатиите на всички в клуба, но "Реал" се нуждае от нов импулс”, каза Перес.

„Това обаче е най-доброто решение за клуба. Искам да благодаря на Карло за усилената му работа в последните две години и да му кажа, че тук остава негов дом”, каза още Перес, а на въпрос кои са кандидати за горещия стол, той отговори: „Би било добре, ако новият мениджър говори испански”, с което намекна, че Бенитес може да застане начело на Реал.

„Ние имаме едно високо изискване - да печелим трофеи. Къде е сбъркал Анчелоти? Не знам. Но "Реал" има много високи изисквания”, каза още Перес.

Самият Анчелоти, който за 119 мача начело на "Реал" Мадрид във всички турнири записа 89 победи, 14 равенства и 16 загуби, написал в социалната мрежа Facebook: „Винаги ще нося в мен фантастичните две години в "Реал". Благодаря на клуба, феновете и всички играчи. Hala Madrid”.

Играчите на "Белия балет" разочаровани от уволнението на Анчелоти

Част от звездите на все още действащия клубен шампион – "Реал" Мадрид, изразиха разочарованието си от уволнението на Карло Анчелоти.

По-рано през деня италианският тактик беше освободен от президента на „кралския клуб” Флорентино Перес, тъй като не успя да спечели трофей през този сезон.

„Благодаря, господине! Беше удоволствие да работя с вас. Пожелавам ви успех в бъдеще”, написа германският национал Тони Кроос във Facebook.


Gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар