Зима

Зима
Пролет

14 май 2015 г.

За псевдожурналята, псевдо хората и псевдо морала

Някои хора са като щраусите – мислят си, че щом заровят глави в пясъка и проблемът изчезва

На няколко пъти попадам в особено куриозни ситуации: пиша коментари под публикации на известни личности и те мигновено биват изтривани.

Признавам, че са критични, но в никакъв случай злобни, обидни или наситени с омраза. Образно казано политкоректни писания.

Единият случай беше под публикация във фенстраницата на Невена Цонева, докато участваше в „Гласът на България“.

Написах нещо от сорта, че се възхищавам от таланта й (което е абсолютен факт), но не мога да разбера защо се компрометира като участва в шоу, в чийто бенд свири половинката й.

Логичен въпрос, зададен от фен! Минути по-късно коментарът беше изтрит. Само че моята особа не може да понася подобен вид цензура. Именно за това написах втори коментар, в който обясних, че триенето на мнението ми от мрежата не го прави недействително. Получих дълго съобщение от дама, която твърдеше, че поддържа фен страницата на протежетето на Слави. Тя ми обясни, че „фенстраниците“ са били за фенове и имат за цел да подкрепят даден изпълнител. Не ми беше работа да обяснявам, че по този начин само вреди на клиентката си и реших да не продължавам дускусията.

До днес… Когато пак участник в продукция на Слави*, реши да се прави на всемогъщ и да си мисли, че щом ме блокира в социалната мрежа, то аз няма как да изразя мнението си публично!

Вчера, „вездесъщата“ Илиана Беновска (на снимката) пусна свое интервю от БЛИЦ в личния си профил. Няма да коментирам съдържанието в него, който има желание и се интересува от персоната й може да го погледне. Аз обаче от доста време се тормозя от една новина.

„Гуруто“ на българската журналистика е блъснала домашно кученце на двойка в София. След което на всичкото отгоре се е оплакала на катаджиите, че мъртвата животинка й повредила колицата (справка за инцидента в линка тук).

Та в тази връзка попитах в коментар под публикацията „това същата „дама“ от случая ли е?“.

За мое (Н Е)учудване на следващия ден коментарът ми, заедно с други критични мнения, беше изтрит от журналистката и/или от някой, „поддържащ“ профила й. ( Малко know how, може да блокирате мен, но не и колегите ми, от чиито профили се вижда Вашият.

Та искам да се обърна към нея и към всички останали публични личности, които си мислят, че цензурата, която се опитват да налагат в социалните мрежи остава незабелязана:

„Мили хора, не разчитайте, че вашата щраусова природа е присъща на целия български народ“.

* В моментът, в който бе публикуван този материал Илиана Беновска все още бе част от шоуто "България търси талант". По-късно обаче възмездието възтържествува и тя бе уволнена като жури лично от Слави Трифонов.




Славена Каменова, no-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар