Зима

Зима
Пролет

28 май 2015 г.

Хиляди изпратиха командира на "Призрак" Алексей Мозговой

 Мозговой бе съратник с изпадналия в немилост Игор Стрелков и яростен противник на споразуменията "Минск-2"
 
 В сряда беше погребан командирът на бригада "Призрак" (от април - 4 батальон на Териториалната отбрана на "ЛНР") Алексей Мозговой, разстрелян на 23 май на територия, контролирана от силите на ЛНР. 

Заедно с него загинаха още шестима, сред които пиарката на "Призрак" Анна Самелюк-Асеева, 34-годишна майка на три деца.

Погребалната процесия потегли от зданието на СБУ в Алчевск, Луганска област, пише "Газета.Ru", град, който на практика бе под контрола на Алексей Мозговой и неговите бойци. Зад камионите, на които "призраците" поставиха ковчезите на своите загинали, се оформи колона около хиляда души и стотици автомобили. Повече от хиляда алчевци изпратиха командира в последния му земен път.

Отговорност за убийството пое украинската диверсионна група "Тени" ("Сенки"). "Въпреки това, попитаните "призраци" и други опълченци смятат, че Алексей Мозговой е разстрелян заради конфликта си с ръководството на самопровъзгласената република.", написа "Газета.Ru".

Мозговой бе съратник с изпадналия в немилост Игор Стрелков и яростен противник на споразуменията "Минск-2". Леша Мозговой искаше оставката на ръководството на "ЛНР". Сблъсъкът му с главата на "ЛНР" Игор Плотницкий е сред основните версии за неговото убийство. Командирът на "Призрак" бе предупреден, че ако проведе парад на 9 май в Алчевск, ще го ликвидират. Проведе го...




bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар