Зима

Зима
Пролет

7 май 2015 г.

TV7 няма да спира!

Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев и изпълнителният директор на TV7 Кирил Благоев са постигнали споразумение, съобщиха от телевизията.

До края на другата седмица медията ще изплати общо 300 хиляди лева от задълженията си към КТБ, като първият транш ще бъде направен още днес.

Предвидено е до края на месеца да бъдат изплатени и останалите около 4,7 млн. лева.

Частен съдебен изпълнител влезе в офисите на TV7 два пъти в рамките на една седмица. Причината е решение на синдиците на КТБ, свързано със заложени активи на медията към банката.

Първият път влизането на юриста на КТБ Кристина Димитрова предизвика разнопосочни реакции – журналистите в TV7 твърдяха, че тя иска да спре телевизията, като така се погазва свободата на словото, докато държавата настоя, че това е формална акция по събирането на дългове от фалиралата банка.

Акцията на 29-и април бе придружена и от солидно полицейско присъствие в офиса на телевизията, наложи се и идването на вътрешния министър Румяна Бъчварова, за да успокои напрежението, а впоследствие двама висши полицаи се простиха с постовете си.

Днес директорът на TV7 Кирил Благоев благодари на всички, които са се събрали пред сградата на TV7, като помоли гражданите да се успокоят, защото процедурата върви нормално и медията ще продължи да работи нормално.

Частният съдебен изпълнител заяви на свой ред, че не знае кой как решава колко полицаи ще присъстват на място и единственото му задължение е да подаде заявка.

От МВР уточниха, че в министерството е получено писмо с искане за съдействие от частен съдебен изпълнител по повод предстоящо извършване на действия по изпълнително дело в офиса на телевизията.

От там посочиха, че във връзка с искането в СДВР е изготвен план с основна задача - недопускане на нарушения на обществения ред и самоуправни действия.



Частният съдебен изпълнител Неделчо Митев (вляво) и директорът на ТВ7 Кирил Благоев
 
dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар