Зима

Зима
Пролет

2 юни 2015 г.

Проверяват над 50 хиляди гърци за изнесени пари

Разследват и депозитите на милион и триста хиляди данъкоплатци
 
 Властите в Гърция проверят 54 246 граждани на страната, изнесли пари в чужбина. Те разследват също и депозитите на милион и триста хиляди данъкоплатци, съобщава в. "Вима".

В ръцете на финансовото министерство и данъчните власти в южната съседка са попаднали на шокиращи случаи, свързани с неплащане на данъци и незаконно натрупано богатство, от които те се надяват да напълнят хазната.

Става дума за данни от депозити на 1 364 069 данъкоплатци, сред които 54 246 гръцки граждани, които през годините на кризата са изнесли пари в чужбина. Смята се, че това са суми, надхвърлящи сто хиляди евро. Проверяват се също и други над пет хиляди случая на неправомерно забогатяване.

За целта ще бъде проследено движението на капитали в рамките на множество списъци, стигнали до властите, като "списъка Лагард", съдържащ 1 727 имена, "списък на хора за преведени пари в чужбина" /това са над 50 хиляди физически лица/, "списък от Лихтенщайн", касаещ банкови депозити на гърци в банки в Лихтенщайн, "списък от Люксембург" с 38 имена, "списък от Великобритания" с 306 имена, придобили недвижимости във Великобритания, "списък в 65 СD-та, притежавали от 2000-та до 2012 година банкови сметки в чужбина, по които наведнъж са извършвани преводи от 100 до 300 хиляди евро".

Няма коментари:

Публикуване на коментар