Зима

Зима
Пролет

3 юни 2015 г.

Сеп Блатер подаде оставка!

"Взимам това решение в стремежа да помогна на ФИФА, което винаги съм опитвал да правя"

 Краят на Сеп Блатер дойде! Швейцарецът, който управлява ФИФА от 1998-а година и само преди дни бе преизбран отново за президент обяви, че подава оставка.

Една от основните причини за оттеглянето са разразилите се корупционни скандали, които предизвикаха сериозни трусове във футболните среди, но и в обществото като цяло.

„Ще организирам извънреден конгрес, на който да бъде избран мой заместник. Преди това реших да се кандидатирам отново, тъй като смятах, че това е най-правилното нещо за организацията, но след това разбрах, че не съм подкрепен от никой“ заяви Блатер.

„Предизвикателствата пред ФИФА не са приключили и организацията има нужда от сериозни промени. Въпреки че спечелих нов мандат за ръководител, не мисля, че имам мандат да бъда такъв от целия световен футбол. Затова реших да се оттегля, като ще продължа да изпълнява задълженията си до новите избори. Следващият редовен конгрес на ФИФА ще се проведи на 16 май 2016 в Мексико, но искам извънредният да бъде проведен възможно по-скоро“ добави той.

„Необходима е сериозна структурна промяна. Броят на членовете на изпълнителния комитет трябва да бъде намален, като трябва да бъдат въведени ограничения за времето, което всеки представител може да има в организацията. Същото се отнася и за президента. Взимам това решение в стремежа да помогна на ФИФА, което винаги съм опитвал да правя“ заяви още Блатер.

Той имаше сериозна опозиция особено в Европа, където Мишел Платини и останалите футболни функционери искаха промени и сега на Стария континент със сигурност са много доволни.


Gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар