Зима

Зима
Пролет

3 юни 2015 г.

Баш майстор с кредит

Всеки трети потребителски кредит у нас се тегли, за да бъде направен ремонт.
 
Повечето българи внимателно обмислят, преди да потропат на вратата на някоя банка, защото парен каша духа. Около 20% теглят заем, за да покрият старо задължение към трезора или бърз кредит. 

Всъщност май няма нищо ново под слънцето. За хората, които живеят на кредит, е напълно естествено да изтеглят нов, за да покрият стария. Все по-често, разбира се, има българи, които обединяват задълженията си, за да намалят тежестта си. 

Защото каквото и да си говорим, заемът не е брошка, с която човек да се закичи, а воденичен камък, който трябва да носим внимателно, защото при правилно разпределение на тежестта може да стане основа на къща, а при грешна стъпка - да ни прати в лапите на съдия-изпълнител. 

Сложна работа са банковите продукти - хем модерни, хем непознати, но неизбежно стават част от ежедневието ни. Все пак минаха десетилетия преди да разберем, че пластиката в портмонето не хапе.

Независимо от шарените мисли на различните хора за парите назаем, расте търсенето на потребителски кредити, някои дори предпочитат да си плащат бъдещите домове с тях. 


А това само потвърждава един от основните изводи за потребителските нагласи – българите гледат да вземат по-малки кредити и да ги платят по-набързо. Защото вече не са само пресметливи, но и практични.
Всеки трети потребителски кредит у нас се тегли, за да бъде направен ремонт

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар