Зима

Зима
Пролет

10 юни 2015 г.

ЕНП не е настоявала за включването на ДПС във властта

От ЕНП призовават за политическа коректност и въздържание от използване на заблуждаващи прийоми

Твърденията на лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настояла за включването на ДПС в правителството, са неверни. 

Това гласи съобщение на лидера на ЕНП Жозеф Дол в сайта на партията.

"Политически съюз между партията-член на ЕНП ГЕРБ и Реформаторски блок – коалиция от партии, сред които по това време СДС и ДСБ са членки на ЕНП, бе приветстван и подкрепян след парламентарните избори от президента на Европейската народна партия Жозеф Дол", припомнят от ЕНП.

"Решението да се подкрепи формирането на стабилно коалиционно правителство, съставено от партии, членуващи в ЕНП, беше в интерес на българските граждани и винаги е било сред моите чисти и най-висши приоритети", посочи президентът на ЕНП.

"Последните твърдения, направени от лидера на ДСБ Радан Кънев, че ЕНП е настоявала за включването на либералното Движение за права и свободи, са неверни и подвеждащи", пише още в съобщението.

От ЕНП призовават за политическа коректност и въздържание от използване на заблуждаващи прийоми.

"Нашето Европейско политическо семейство са напълно убедени, че министър-председателят Бойко Борисов и неговото правителство ще преодолеят вътрешните предизвикателства, ще осъществят необходимите реформи и ще поведат България към по-добро бъдеше за народа й", заявява президентът на ЕНП Жосеф Дол.

Жозеф Дол

Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар