Зима

Зима
Пролет

8 юни 2015 г.

Незабавна оставка на Радослав Янкулов искат протестиращите в БНР

Според протестиращите Янкулов е абсолютно неспособен да върши своята работа

 За незабавната оставка на Радослав Янкулов заради разделението и дискриминацията, които царят в БНР, настояха протестиращи журналисти от Националното радио на пресконференция днес. 

Те се обявиха срещу предвидените съкращения на кадри и на хонорари. Според протестиращите Янкулов е абсолютно неспособен да върши своята работа и трябва коренна промяна в ръководството на радиото.

Журналистите направиха и аналог с протестите на радиото през 2001 г., когато демонстрациите бяха преместени пред парламента. По думите им тогава в радиото е настъпила най-сериозната промяна в положителен аспект.

На пресконференцията днес беше и радиоводещият Петър Волгин и Мария Стоянова от СЕМ, чийто разговор се превърна в ожесточен спор.

Мария Стоянова заяви, че нарушаването на медийната среда може да доведе и до разрушаването на демокрацията, с което зае страната на протестиращите.

Волгин от своя страна прочете стенограма от заседание на СЕМ от преди година, където Стоянова хвали директора на БНР Радослав Янкулов.

"Радвам се на хора, които се развиват, но не и на такива, които променят позицията си на 180 градуса", беше коментарът на Волгин.

Мария Стоянова пък попита дали Волгин има доказателства и нарече радиоводещия лъжец, с което разговорът между тях приключи.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар