Зима

Зима
Пролет

15 юни 2015 г.

Христо Иванов вършел безобразия и престъпления в министерството си

Служители от Министерството на правосъдието разпратиха писмо, в което твърдят, че във ведомството се извършват безобразия и престъпления.


Според тях министър Христо Иванов изобщо не се занимавал с управлението му, а бил оставил това на други длъжностни лица. 

"Считаме Иванов за изключително зависим от определени кръгове, които забелязваме, че му свеждат указания. Дали Христо Иванов е зависим от тези кръгове по финансови или други причини, ние можем само да гадаем, но фактът на тази зависимост за нас като служители на Министерството на правосъдието е очеваден", посочват те.
 

Конкретният случай, който прелял чашата на търпението им, бил следният: Преди около две седмици в Министерството на правосъдието постъпила молба от председателя на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ), с която се моли сградата на бившия държавен нотариат на столичния бул. „Патриарх Евтимий" да бъде предоставена за нуждите на комисията.
Служителите били очевидци как резолюцията за задействане на процедурата по молбата от името на министър Христо Иванов била подписана от друго длъжностно лице в министерството.
 

Това не било еднократен случай, а постоянна практика. Христо Иванов редовно бил подписван от няколко лица във ведомството.
 

Според служителите безспорно прави били водещи български юристи, посочващи крайната некомпетентност на министър Христо Иванов - най-показателно било мнението на конституционалиста и бивш служебен премиер Георги Близнашки, под чието ръководство няколко месеца Иванов работеше като служебен министър.
 

Служителите в правосъдното министерство не са пожелали да посочат имената си поради "естествения страх от репресии", като по тази причина изпратили писмото си на неправителствената организация "План Б", които от своя страна да отнесат въпроса до Народното събрание, министър-председателя, главния прокурор и омбудсмана, съобщава news.bg.

Няма коментари:

Публикуване на коментар