Зима

Зима
Пролет

17 юни 2015 г.

Михаил Константинов: Справедливо се дразним от циганската престъпност

"Но дори и те не могат да крадат толкова, колкото едни бели якички, за които говорят всички"

 Професор Михаил Константинов призова тези, които са допуснали незаконното заселване на роми в София, да бъдат глобени "на макс".

"Справедливо се дразним от циганската престъпност", каза той и поясни, че от една страна - държавата се краде от високопоставени фигури, а от друга "подивели хора мародерстват българския народ".

Той допълни, че ромите не са друго, а едни озверели от бедност хора.

"Но дори и те не могат да крадат толкова, колкото едни бели якички, за които говорят всички, и те са ощетили хазната с милиарди", каза Константинов.

"Да се говори за гражданска война е безумно", настоя математикът и обясни, че единственото важно е да се прилагат законите, които вече съществуват в държавата.

"Щом има счупен прозорец, той се поправя веднага. Когато има незаконни постройки, те се събарят", категоричен бе той.

Деца раждат деца

"В България съществува явлението деца да раждат деца. Тази практика трябва да бъде прекратена, а за вече родените да се положат специални грижи", обяви още Константинов.

Според него при безусловно прилагане на законите и определени финансови стимули, това може да бъде избегнато.

"В момента се дават помощи за деца, но нека се дават когато могат да четат и пишат, а не изобщо. След което се осигурява на тези деца интензивно обучение и ако не се справят, помощите се спират", отсече професорът.

"Всеки проблем има решение, ако няма не е проблем. Но ние вървим към точката, когато няма да има демократично решение на този проблем", каза в заключение Михаил Константинов.


Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар