Зима

Зима
Пролет

11 юни 2015 г.

Путин и Берлускони се гушнаха по мъжки на летището

Владимир Путин и Силвио Берлускони не можеха да си се нарадват на летището, преди руският президент да излети от Италия.
 
Прегръдки, целувки, любов неотразима, гушкане по мъжки... 

Дори режимът на охраната бе видимо отслабен. Поздравяваха се и хората от най-близкия кръг на двамата босове. Дружески ръкостискания. 

Дмитрий Песков бе извън себе си от фурора. "Г-н Берлускони бе така любезен да дойде на летището, за да се видят и поговорят с президента Путин.", ръсна еуфорично за медиите прес-секретарят на Господаря в Кремъл.

"Едно приятелство на 14 години", гръмнаха италианските газети, припомняйки някои от най-знаковите предишни рандевута между двамата "другари по корпоративно оръжие". Хит в припомнянето бе фоторепортажа за гостуването на Владимир Путин в дома на милиардера на 17 октомври 2014 г., когато руският президент се фотна с "амичи Силвио" в семеен кръг на фона на скромна библиотечка (Е, не е като на Умберто Еко с неговите около, има-няма, 50 000 тома...). Тогава охранителите съвсем не бяха толкова лежерни като подир срещата с папата тази сряда.

Силвио Берлускони така награби Владимир Путин, сякаш искаше да пробва колко е корав руският президент. Дружбата си е дружба, но службата - служба, Путин поиска от Берлускони да поведе борба против санкциите срещу Русия. Европейският парламент развали впечатленията от рейда на руския президент в Италия, гласувайки решение, че Русия вече не е "стратегически партньор на ЕС". Нещо повече - то можело да бъде отменено, когато РФ престане да застрашава границите на Евросъюза.


bgsniper.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар