Зима

Зима
Пролет

11 юни 2015 г.

"Дейли мейл" към британците: Отивайте в България, там е евтино

Летните почивки чукат на прага на британците и е време поданиците на кралицата да се замислят откъде могат да си закупят ваканция на оферта.
 
Освен да се следи за изгодни оферти „в последната минута", също си струва да се разглежда къде британската лира е най-силна и ще получите най-много в замяна, пише в. „Дейли мейл".

Според скорошни статистики, британската лира е укрепнала значително спрямо редица основни валути през последните две години. Цифрите сочат, че британската лира е поскъпнала почти 50% спрямо руската рубла, което прави Русия най-атрактивната за евтини почивки сред британците. Но ваканция в Русия не е за всеки, отбелязва, вестникът.

По-реалистични варианти да похарчат британците своите пари през лятото, са Турция (където лирата поскъпна с 16.1%), България (лирата поскъпна с 11.7% спрямо лева) и Чехия (там поскъпването е 11.5%).

Тези, които издържат на по-ниски температури, могат да се насочат към Норвегия, Швеция и Дания, чиито валути също са поевтинели спрямо британската.

Британската лира също е засилила позиции спрямо бразилския реал, поскъпвайки с почти 30% за година. Билетите до Южна Америка обаче може да не са по джоба на всеки.


Vsekiden.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар