Зима

Зима
Пролет

3 юни 2015 г.

Рафа Бенитес: Върнах се у дома и очаквам да печелим титли

"Никога не съм разполагал с по-силен състав"
 
 Новият треньор на Реал Мадрид Рафаел Бенитес бе изключително развълнуван по време на официалното си представяне като наставник на Кралския клуб.

Испанецът почти се разплака, след като получи възможност да работи в клуба, който напусна преди 20 години.

„Днес е вълнуващ ден, тъй като се връщам у дома. Очаквам заедно да печелим трофеи и отборът да играе добре. Благодарен съм на всички за посрещането. Трудно е да говориш, когато не знаеш какво да кажеш. Наистина съм страшно развълнуван” заяви треньорът, който едва сдържаше сълзите си.

„Мога да обещая работа и отдаденост и очаквам нещата да се развият добре и да оправдаем доверието, което хората имат в нас. Никога не съм разполагал с по-силен състав” добави специалистът, който ще трябва да върне Белите на върха.

"За мен това е предизвикателство, но и мотивация. Целта ми е да направим силен отбор, който да атакува, да бележи голове и да побеждава. Ще се опитам да подобря някои неща в играта, които обаче ще запазя за себе си. Целта ми ще бъде да извлека най-доброто от играчите и очаквам с нетърпение, това което предстои в бъдеще" каза още Бенитес.

Вълнението на треньора даде възможност на Флорентино Перес да говори повече и той не пропусна възможността да похвали наставника.

„Рафа е един от най-добрите треньори в света. Той живее с футбола и с Реал Мадрид. Той е известен с отличните си постижения и с методите си на работа, които са в основата на успехите му. Днес започваме нов етап в историята си, но твърдо вярваме, че новият треньор ще ни направи по-силни” каза босът.

„Едва ли някой знае по-добре от теб, Рафа, какво означава тази емблема и какво символизира тя. Ти поемаш най-успешния клуб в света, но нашите амбиции са все така големи. Тук изискванията са високи, но заедно можем да успеем да постигнем целите си. Добре дошъл в Мадрид” добави Перес.

gol.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар