Зима

Зима
Пролет

3 юни 2015 г.

"Дързост и красота" в медиите и МВР

Помните ли срещите на „трите каки“ - Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова при преговорите за сглобяването на кабинета ГЕРБ?

Ироничното определение беше на четвърта „кака“ – Татяна Дончева и то продължава все още да е валидно за една от фамозните госпожи. 

Това е сегашният вицепремиер и вътрешен шеф Румяна Бъчварова. Произнасят го под сурдинка в коридорите на силовото ведомство, където от известно време властва любимката на Бойко Борисов. Но тя все още не е харесвана от старите кримки във ведомството по същите причини, поради които Бойко Борисов я курдиса на горещия стол – „искам най-после там да се успокоят нещата“, каза бившия главсек на МВР.

Но ако трябва да търсим някакви зависимости, които тегнат над ореола на впусналата се в политиката дама, това са медийните обвързаности, в които е оплетена като в паяжина по роднинска линия. Всички близки хора на дамата с напевния тембър са журналисти. До един.

Малко известно е, че Румяна Бъчварова е дъщеря на доайена на българската журналистика и бивш главен редактор на „Отечествен фронт“ Генчо Бъчваров. Съпругът й, с когото от години живеят разделени - Орлин Филев, е бивш зам. главен редактор на „Стандарт“. Дъщерята Лора Филева пък от години работи като съдебен репортер във в. “Дневник“ и е известна като съвестен журналист.

Откакто майката е вътрешен министър, изданията на „Икономедия“, зад които стои олигархът Иво Прокопиев и които по принцип поддържат строг тон към дейността на МВР, нещо са се кротнали. Ако да речем „Новинар“ е решил да критикува нежната шефка на силовото ведомство, там също ще се нагази в своеобразен конфликт на интереси. Причината - главният редактор на изданието Стоян Сираков е женен за Боряна, която освен че е сестра на Румяна Бъчварова, също е журналистка.

За да стане съвсем като в сапунен сериал, бившият директор на "Новинар" Мирослав Боршош е сегашен много, ама много близък другар в живота на Бъчварова, която му е „кака“ в буквалния смисъл, тъй като е с цели 13 години по-голяма от него. Очевидно и Боршов, подобно на Бойко Борисов, се успокоява от излъчващата ведрина достолепна дама.

42-годишният бивш ръководител на младежкото СДС получи като бонус ръководството на Националния дворец на културата в София. Преди десетина години младият културолог пое шефското място в „Новинар, където управляваше репортерския екип заедно с ексцентричния Любо Дилов – син. По това време Боршош беше женен за Камелия - дъщеря на друг виден журналист – Евгени Станчев. По същото време Станчев, бивш главен редактор на в. „Поглед“, ръководеше червения официоз вестник „Дума“. Камелия пък приюти Боршош в брачното ложе, след като от него си тръгна небезизвестният й бивш съпруг – журналистът и пиар Коко Каменаров. 

За финал излиза, че Бойко Борисов, вместо да прати фаворитката си като в небрано лозе за министър на МВР, трябваше да я направи нещо като министър на информацията или поне шеф я на БНТ, я на БНР. 

Това би било костюм по нейна мярка, имайки предвид нейните обвързаности - душевни, семейни и професионални.

BIG5.BG

Няма коментари:

Публикуване на коментар