Зима

Зима
Пролет

5 юни 2015 г.

Като обеца на ухото

След като МВР излови джебчийките в Игнатово, започнаха да се появяват и техни колежки по пътищата. Те обаче са с униформи.
 
Случаите са много сходни. И при двата за проблема се знае от години, но нищо не се прави. И при двата случая ти изпразват джобовете. И при двата все виновни няма. 

Вчера записаният от турски шофьор даяджия беше уволнен. Кой може да предположи, че човек с униформа и палка, който извършва контрол, ще си позволи да взима подкуп? 

Били сложили камери в колите им. Ами те и в патрулките на катаджиите сложиха камери, но и там намериха начин да мамят системата. В случая даяджиите просто спират камионите на няколко метра преди колата си и преспокойно си искат парите. Дори не питат „Ами сега какво ще правим?”, а директно си искат рушвета. 

Дано уволнението на даяджията да е като обеца на ухото за колегите му. Нека си спомним обаче и за арестуваните и отстранени подкупни митничари, чиито колеги продължиха да си действат по старата схема, без да се притесняват и месец по-късно последваха нови арести. 

Дано се сложи край на всичко това.

Случаят с уволнения даяджия трябва да е обеца на ухото за работещите в системата

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар