Зима

Зима
Пролет

14 юни 2015 г.

Седем популярни летни дестинации за почивка в Южна Европа (галерия)

Слънцето все повече и повече започва да ни гали с топлите си лъчи, с което предвещава и идването на така желаното и чакано лято.
 
Точно сега е момента, в който повечето хора избират дестинация за лятната си ваканция. 
Това ни провокира да ви представим 7 популярни места в южната част на Европа, където може да се отдадете на заслужена почивка.

1. Халкидики


Предимствата на Халкидики са неизброими, но две от тях правят тази дестинация световно известна – екологично чистата природа и удивителни манастири, благодарение на които през вековете се е съхранила непроменена голяма част от местната религия и култура. Този гръцки полуостров с форма на тризъбец ще ви предложи всичко необходимо, за да се отпуснете и да се презаредите с енергия далеч от шума и динамиката на големите градове. Много от местните плажове притежават син флаг. Това ги прави едни от най-чистите и добри за туризъм в Европа.

2. Корсика

Ако търсите средиземноморски чар примесен с френски стил и плажове, притежаващи тропическо очарование Корсика е място точно за вас. А ако се чудите в коя част на острова да отседнете – изберете югоизточното крайбрежие. Наистина няма да съжалявате! Тук се намират едно от най-красивите плажове на континента, а тишината и спокойствието са все още навсякъде. Това е едно от малкото места по Средиземноморието, които все още успяват да се предпазят от огромните тълпи туристи и да запазят своята неприкосновеност.

3. Крит
Ако сте запланували да посетите някой от гръцките острови е добре да знаете едно – Крит предлага най-доброто от всичко. Той е най-южният и съответно най-топъл и слънчев от всички Eгейски острови. Тук е възникнала и процъфтяла прословутата минойска цивилизация, която рухнала мистериозно около 1500 година преди Христа. Крит ви дава възможност да съчетаете превъзходните плажове и отличен климат с несравнима по своето богатство култура. Островът е олицетворение на Средиземноморската мечта със своя бавен ваканционен ритъм, палми, маслинови и цитрусови дръвчета.


4. Алгарве 
С безкрайните си плажове Алгарве е най-живописното местенце на европейското атлантическо крайбрежие и една от най- романтичните туристически дестинации в Европа. Визитната картичка на Алгарве са стръмните брегове обагрени в оранжево – червени нюанси. Това придава на плажовете лек и нежен оранжев оттенък. Великолепни ресторанти, вкусна южняшка кухня, както и прочутите португалски вина ще превърнат почивката ви тук в незабравимо преживяване. Заради романтичната си атмосфера Алгарве е прекрасно място за младоженци, както и хора, търсещи място на което да отпразнуват годишнината си.


5. Дубровник 
На брега на Адриатическо море се намира един от най-красивите градове в Европа – Дубровник. Наричат го перлата на Адриатика. Старата част на града е в списъка със световното културно наследство на ЮНЕСКО. Стари сгради, крепостни стени и тесни криволичещи улички – всичко това е Дубровник. Най-очарователен е града, когато го гледате от високо. Оранжевите керамидени покриви на старите сгради, масивните зидове, спокойните като огледало води на Адриатическо море и разчленената прегова линия изпъстрена с множество заливчета, острови и полуострови правят това място най-атрактивното кътче на Далмация.


6. Каталуня
Испанската провинция Каталуния е, и винаги е била, едно от най-привлекателните места за туризъм на Стария континент. Причините са многобройни. От една страна крайбрежието на Каталуния е разделено на два приказно красиви туристически района – Коста Брава и Коста Дорада, които са известни с красивите си плажове и прекрасна природа. От друга страна в Каталуния се намира един от най-динамичните и модерни градове на континента – Барселона. Възможността да съчетаете излежаване на някой от местните плажове с разглеждане на забележителности от световна величина прави Каталуния една от европейските топ дестинации.


7. Корфу 
Ако някога сте посещавали Гърция, едва ли ще се изненадате от факта, че именно тази страна сме поставили на цели три от десетте най-атрактивни места за лятна почивка в Южна Европа и Средиземноморието. Това е страната на летните ваканции, крайбрежни малки ресторантчета, очарователни заливчета и хиляди острови. Разположен на западния бряг на Гърция, Корфу ви представи страната в една особено привлекателна светлина. Тук ще откриете красиви средиземноморски гори, плажове с кристално чиста вода, както и едно леко, едва доловимо италианско усещане. Това се дължи на географската близост и влиянието, което италианската култура е имала в тази част на Гърция. Само си представете – тук се срещат две от най-богатите в културно отношение страни в света – Гърция и Италия.

Hobyto.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар