Зима

Зима
Пролет

5 юни 2015 г.

Шампанско и смърт в Слънчев бряг

Българите умират от кеф, а чужденците от екстази и алкохол

Младежи се редят на сергия за плодове в Слънчев бряг. На опашката са много, а купуват малко - уж кризата в Европа вече си е отишла. Те са я германци, я англичани - все деца на Евросъюза.

Петима от Уелс си делят един банан. Плащат го и опрашват обратно към някой бар. Гледката е обичайна, а часът е малко след 5 сутринта. Обичайни са и смъртните случаи - вече 3 от началото на сезона и всички в резултат на сърдечна недостатъчност. Но тя не е причинена от бананите, а от екстазито, което дилърите крият в тях. Изведнъж се оказва, че продавачите на плодове и зеленчуци в курорта са най-заможните момчета. А българите...

Те все още не са минали масово на банани. Или поне рядко им се "дояждат". Но ако питате нашенци - всички ще ви кажат, че Слънчев бряг не става за почивка. Че там е гадно и в Гърция е по-добре да се ходи на море. Там поне продавачите на плодове, които обикалят с бусове из селата, са си бедни и истински. Също като модела на съседите за туризъм. Дали и къде е по-престижно да покажеш новата си плажна чанта, е спорен въпрос. Но едно е ясно - на българите вече не им е интересно масово да се тровят със синтетична дрога и хапове. Затова от този сезон са минали на шампанско и отлежало уиски. Разбира се, в големи количества. В девет сутринта в култовото "Какао бийч" сякаш Амалтея е минала със своя бохемски алкохолен рог на изобилието. Смъртни случаи обаче няма. Явно тези с "плодовете" не са минали точно оттам.

Без шкембе накъде

Даже и шампанското да е френско, даже и да е розово, а мехурчетата да пъплят към ръба на чашата поне 20 минути, на нашенци пак на зазоряване им се хапва шкембе. Така всички, които не са на банани, си дават среща в денонощната шкембеджийница зад пазара на "Кубан".

Е, може таксито да е 15 лв., но напук супата от телешки стомах с много оцет, чесън и лют пипер е само 3. И всички са доволни. И щастливи. И такъв ни се оказва манталитетът, че ако и британците са като нас, сергиите с плодове отдавна да са фалирали. Но това не е така. А смъртните случаи в курорта тепърва ще се увеличават. И масово са причинени уж от препиване. Е, и ние пием много. Ама чак така... Ще да е от бананите, господа съдебни заседатели. Ама някак никой не го казва.

В осем сутринта отбран екип "конкистадори" потегляме на изследване за нравствеността и силата на човешкия характер в курорта, разбира се, из стриптийз клубовете. В събота сутрин обаче те вече отдавна са затворили. Клиентите им явно не издържат по много. В буквалния смисъл - някои просто умират от кеф. Местен дилър на жени пък оплаква прочутата нашенска хубост. Имал той, разказва, една красива проститутка. Нежна като капка и много красива. Но... никой не я искал. "Британците си падат по-най грозните ми момичета, те искат разлята плът, увиснали гърди и свиреп поглед". Познавач на тънката британска душевност на терен, той е повече от учуден. В бизнеса е от два сезона, но за актуалния си взел само от вървежните мадами. Красавиците, класическите грешни, но хубави по Йовков модел нашенки, май ще трябва да си останат продавачки в мола. Нови времена, нови нрави. 


А телевизиите се надпреварват да снимат пяна-партита, пияни младежи и голи сладури с бутилки в ръка. И никой не си дава сметка, че в Слънчев бряг търсенето определя предлагането. И никой не споменава за хубавите, за красивите парчета лятна радост, които никой чужденец не иска да купи. Стилът се оказва тера инкогнита за масовия посетител на курорта.
Пяна-партитата понякога се оказват опасни за живота

Останали в епохата на пещерния вкус, мечтаещи да се "заровят" в прелестите" на платените жени тип богинята майка - децата на великите нации, създали почти всичко, което днес ние, българите, имаме - от книгата до телефона, пристигат в Слънчев бряг, за да умрат от сърдечна недостатъчност. А ние още сме на бира и на шкембе. Какви примати само...

От другата страна на сергията и без никакви банани

Сезонът е официално открит с много лукс и стил


Златно парти в култовия "Бедрум" даде старт на парти сезона в Слънчев бряг. Пищно двудневно шоу със зрелищно представен пърформанс подлуди нашенците в началото на дългите летни фиести. А в зоната около тузарския бар не се видя нито един чужденец на "плодова диета". За сметка на това луксът и купонът бяха на ниво, и то световно. Момичетата от Bedroom ladies пък бяха красиви като богини. Но не като богинята майка от някоя кроманьонска пещера. Няколко века напред в появата на лукса те се появиха като дъщери на Афродита, излезли от морската пяна на Слънчев бряг. Купонът на плажа продължи до изгрев слънце, а бутиковите питиета се лееха без свян.

Компаниите се забавляваха лежерно, в приятни разговори и качествена музика. След зазоряване много от гостите даже си тръгнаха със собствените си автомобили. Разрезът във впечатлението беше повече от голям - на фона на пияните и надрусани като животни чужденци нашенците културно приключиха двудневния маратон и даже някои бяха в състояние да шофират.


А партитата и луксозните вечери на плажа в "Бедрум" продължават поне до края на август. Очаква се на сцената да се качат звезди от световна величина, а атмосферата да бъде на ниво - луксозна и бутикова. Или такава, в която просто можеш да умреш от удоволствие, но не и от екстази.
Балетът на "Бедрум" бе впечатляващ

Цвета Герчева, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар