Зима

Зима
Пролет

30 юни 2015 г.

Легендарният Кен Хенсли посреща Джулая на дунавския бряг

Прочутият за редица поколения рокаджии Кен Хенсли, който е един от двамата основатели на легендарната банда „Юрая Хийп" ще посрещне утрото на 1 юли в Тутракан, където ще изпее знаменития си хит „July Morning".

Той ще пристигне от Мадрид през Букурещ и ще бъде настанен в една от луксозните къщи в също така емблематичната рибарска махала в Тутракан.
 

Джулая в Тутракан се превърна в запазена марка, тъй като край дунавския бряг преди изгрева в първия ден от юли през последните години, се събират хиляди почитатели и фенове от цялата страна.
 

Джулая, по името на едноименната песен на легендарната банда „Юрая Хийп"-„July Morning", чийто автор е тъкмо Кен Хенсли, е уникален за Европа и света празник, тъй като не съществува в други страни, освен в България. Кен Хенсли е автор или съавтор на повечето от превърналите се в легендарни композиции на още по-легендарната група „Юрая Хийп", сред които са „Look at Yourself", „Lady in Black", „Easy Livin", разбира се - „July Morning" и др. Всичко това превръща Хенсли в една от най-значимите фигури в историята на рок музиката в света. 

В кулминацията на традиционният празник в Тутракан „Огненият Дунав" - около 25 юли, се очаква да пристигне и самата легендарна група „Юрая Хийп".


Няма коментари:

Публикуване на коментар