Зима

Зима
Пролет

5 юни 2015 г.

Круиз в Балтийско море – северна приказка (галерия)

Мислите си, че познавате Северна Европа? След като я обиколите на круизен кораб ще я познавате по различен начин.
 
А за наистина незабравимо преживяване направете това пътешествие по време на Белите нощи по крайбрежието на Балтийско море.

Започнете морското си пътешествие от германския град Кил – важна военноморска база по време на Втората световна война, а днес локация за регати, състезания и отправна точка на много северни круизи.
Кил, Германия

Оттам круизът ще ви отведе в Стокхолм. Шведската столица грациозно се издига над вода, която е толкова чиста, че ако ви се прииска, може да плувате в нея. В самия център ще видите и рибари, които мятат въдиците си. Градът е разположен на 14 острова на мястото, където езерото Меларен се среща с Балтийско море. Стокхолм ще ви очарова и денем, и нощем, уличките за скитане и откриване са безброй.

Стокхолм, Швеция

Следваща спирка: Талин – един от най-добре запазените средновековни градове в Европа. В старата част на града се вият калдаръмени улички, крият се тайни дворчета, все още се издигат къщи на богати търговци от 12-и и 13-и век. А само на няколко километра от Талин се простира Музей на открито, който пресъздава живота в Естония през 18-и век, където и деца, и възрастни ще се забавляват.

Талин, Естония

Продължете към Санкт Петербург или Северната Венеция. Това прозвище на града не е просто клише, а точно описание на царския град на каналите. По време на фестивала на Белите нощи има театър на открито, балет и концерти, а зимата градът става магически.

Санкт Петербург, Русия

Хелзинки – или Белия град на Севера, е столицата на Финландия, която ще ви предложи от всичко по много. Колекцията от музеи на града е богата и всеки ще открие по нещо по вкуса си, арт сцената също предлага огромно разнообразие. Това, което непременно ще ви направи впечатление, е осезаемото присъствие на природата на всяка крачка.

Хелзинки, Финландия

А това да пътуваш на круизен кораб, си има сериозни предимства – десетки палуби, кафенета и барове на открито и закрито, възможност да се любувате на гледките, докато отпивате от кафето или виното си... 


Да се поглезите със спа процедури или козметични процедури, докато пътувате към следващата си дестинация. 

Да посетите театър или кино, да почетете книга на палубата, да практикувате йога.

nasamnatam.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар