Зима

Зима
Пролет

16 юни 2015 г.

Новият VW Sharan харчи по-малко гориво (галерия)

Volkswagen обяви старт на продажбите на обновения Sharan, който освен, че предлага обновен и по-съвременен външен вид, харчи по-малко гориво от досега.

Промените на дизайна на автомобила, който се води модел на година 2016, са засегнали най-вече предната част, където са се появили различни решетка и фарове. Задните светлини са със светодиоди, нови и са джантите. Освен тома миниванът вече ще се предлага с 5, 6 или 7 места, както и с допълнителни цветове за екстериора.

Напълно обновена е мултимедйната система на модела. В базовата версия на Sharan е включен 5-инчов дисплей с тъч-скрийн, като в нивата с по-високо оборудване той е заменен от 6,5-инчов. Миниванът е получил системите App-Connect и Guide & Inform. Първата дава възможност за синхронизиране на мултимедията със смартфон, ползващ ОС Android или iOS. А втората отговаря за трафика, намирането на свободни места за паркиране, както и на бензиностанции, предлагащи най-евтино гориво.

Всички двигатели на минивана вече отговарят на стандарта Euro-6, като това е подобрило тяхната икономичност. Двата 4-цилиндрови бензинови мотора предлагат мощност от 150 и 220 к.с., като по-слабият харчи 6,4 л/100 км. Дизелите са три - 115, 150 и 184 к.с., като при първите два разходът е 5 л/100 км.

Собствениците на обновения VW Sharan получават още в базовата версия системата за екстремно спиране Automatic Post-Collision Braking System. Като опция се предлага система за мониторинг на трафика, която предупреждава водача за опасност и при нужда може дори да спре автомобила. За първи път моделът е достъпен и с адаптивен круз-контрол. Предлага се и система за помощ при потегляне по наклон.


Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар