Зима

Зима
Пролет

15 юли 2015 г.

Борисов, Гърция и съдебна реформа – неочаквано кофти комбинация

Може би, ако не беше над 50-те, повечето дами щяха да искат да му щипкат бузките, вместо да прималяват по него...
 
Лято е мамка му, а на българина му е до всичко друго, но не и до почивка

Някак си не ми е лятно тази година… То не, че и миналата по това време ми беше… Помните ли на какво дередже бяхме преди около 365 дни? Ще ви брифирам, както е модерно сега да се казва. Преди една година драмата, българска и донякъде световна, пак бе финансова – КТБ – фалира, фалираха  я или се фалира сама.

Това все още прокуратурата не може да прецени! Поне се разбра, че не са изнасяни чували с банкноти по тъмни зори. Алелуя!

Тази година пак имаме финансова драма - тази в Гърция. Нашенецът не може да се разбере със себе си: мрази ли съседите, съчувства ли им или им завижда. И е нормално. И аз не мога да разбера дали някой нещо, - нещичко! - разбира от това, което се случва там. Ама всеки дава експертно мнение.

Философства си, както и миналата година, на дребно.

Сега обаче философства и за още нещо - мултитасква, дет' се вика! Философства и за съдебната реформа. Модерна дума е "мултитаск", почти, колкото и "брифинг" - означава да вършиш повече от едно неща едновременно – като да си постнеш във Фейсбук снимка с хаштаг "160 от 240", докато белиш краставици за таратора и разпечатваш месечния доклад за шефа.

Хора, нали осъзнавате, че Фейсбук позьорщината ви не помага за извършването на никаква реформа?

Всъщност, колко от вас  знаят каква точно е същината й? Аз от цялата дандания разбрах следното: имаме едни протестъри, които са изключително активни у Фейсбука и които от време на време влизат в ролята на комискови герои и викат Батман, пардон #ОСТАВКА, със светлинен сигнал. Уау!

От друга страна имаме едни тъмни субекти, които играят контра на тези хора и им вдигат допълнително популярността, наричайки ги #психо-десни. Пак с хаштаг. Не знам дали са психо, но дълбоко се съмнявам да са десни. Защо ли? Ами ей така, наречете го шесто чувство. Сигурно защото са в коалиция с популисти, социалдемократи и националисти, които го играят ултравиолетови. Понеже са слели в едно двата края на политическия спектър и сами не знаят леви националисти ли са или десни.

За капак си имаме и министър-председател, който не е мръднал и на йота в личностното си развитие от петата си годишнина насам. Може би, ако не беше над 50-те, повечето дами щяха да искат да му щипкат бузките, вместо да прималяват по него.

Този същият човек, който периодично се снима с шарани, магнолии и цветановчета, вчера изръси поредната втрещяваща реплика.

Сравни група журналистки с пуйки!

Разбира се, не искал да ги обиди, поне той така твърди. Ама и те не се обидиха, съдейки по кръшния смях, с който посрещната пуешкия му хумор. Сигурно, защото Негово Височество ги удостои с внимание?

А и как да се обидят, като са покрити с мазолесто свикване! То, няма и седмица откак Борисов им плесна друг шамар, като категорично им рекна, че не е тяхна работа дали ще се кандидатира за президент.

Та, сравнението с пуйки си е комплимент направо! Значи "Забелязах ви, дерзайте!"

И хората си дерзаят… И си слагат хаштагове, и смятат, че са във вихъра на събитията. А събитията, както тази година, така миналата, така и през последните 20 си карат по един  същи сценарий – протест-контрапростест и сценарий и контрасценарий.

Абе, искам да ми е лятно, ама не ми е…


Славена Каменова, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар