Зима

Зима
Пролет

25 юли 2015 г.

Проф. М. Константинов: БСП продължава да боледува от социална шизофрения

"Резултатът от предстоящите избори е ясен - ще има убедителна победа на ГЕРБ, а ДПС ще вземе своето в регионите, които контролира. Останалите партии ще си разделят онова, което остане."
 
Това прогнозира проф. Михаил Константинов в интервю за "Труд".

Според него може да има изненади, но големите центрове - София, Пловдив, Бургас, Варна, Стара Загора и други ще бъдат взети от ГЕРБ.

Тази доминация на партията на Бойко Борисов отново разкрива лошата форма на БСП, допълва Константинов.

"Тя в момента бавно умира, което може би е полезно за левицата в България като цяло, защото страната ни се нуждае от една наистина модерна социалдемократическа левица. БСП продължава да боледува от социална шизофрения - това е тежко психическо заболяване. Това е раздвояване. Тя не знае коя е. БСП има богата върхушка, бедни избиратели, млади хора с правилни идеи, сталинисти, обикновени кариеристи... Сега настъпват промени в лявото и те трябва да минат през смъртта на БСП", смята професорът.

Константинов коментира и конституционната реформа в правосъдната система, като я дефинира "като твърде много шум за не толкова важни неща".

"Хубаво е, че все пак се постигна, макар и в последния момент, компромис. Най-важното, което виждам там, е, че се дава право на Инспектората да проверява имуществото на висшите магистрати. Там е заровено кучето. Ако искаме да подобрим качеството на съдебната система, трябва да направим абсолютно прозрачни парите и имотите на висшите магистрати. Тези, които са странно забогатели, трябва да дадат обяснения и с тях трябва да се действа по силата на закона. Защото корупцията в правосъдието означава, че там някъде се дават едни пари и тези пари се вземат от разни хора", заяви Михаил Константинов..


Няма коментари:

Публикуване на коментар