Зима

Зима
Пролет

25 юли 2015 г.

Фалитът на българския футбол


Докато начело на клубовете не застанат модерни, образовани, нахъсани специалисти на всички нива, ще продължим да гледаме трагедията „България в евротурнирите”...

 На 23 юли България няма вече свой отбор в европейските турнири. 

Резултатите на „Лудогорец”, „Литекс”, „Берое” и „Черно море” са поредното потвърждение, че българският футбол е в технически фалит. 

Защо и как се стигна до комичните резултати вече няма смисъл да се дискутира. Причините са ясни – слаби треньори, некадърни футболисти, смесица от страх, подценяване и високомерие. 

Големият въпрос е какво правим сега? Истината е, че клубовете ни отказват да се развиват. За тях понятия като „визия за бъдещето”, „перспективи”, „големи цели” са абсолютно изпразнени от съдържание. За тимове като „Берое” и „Черно море” например най-високата цел си остават победите над „Левски” и евентуално Купа на България или първо място в първенството. И до там. 

Да се чуди човек как треньорът на „Берое” Петър Хубчев не е научил нищичко от суперуспешната си кариера в Германия като футболист. За 90 минути в Минск единственият въпрос, който много фенове си задаваха, бе: „По каква работа са „моряците” в Беларус?” 

Истината е, че докато начело на клубовете не застанат модерни, образовани, нахъсани специалисти на всички нива – от президенти до последния служител, ще продължим да гледаме трагедията „България в евротурнирите”. 
Докато другите играят, ние само гледаме

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар