Зима

Зима
Пролет

1 юли 2015 г.

Нациите са олигофрени и предатели

Времената вече изискват да се раждат и прераждат правоверни европеиди, които трябва да погребат нациите...

Вчера украинците бяха модерните бавноразвиващи, днес гърците са европейските олигофрени, които плачат за запрещение.

Понеже не могат да се грижат сами за себе си, биха объркали дори сламата за две магарета, а какво остава, ако трябва да се произнасят по сложни въпроси с лесни отговори. 


И точно защото отговорите изглеждат лесни, колективният национален олигофрен не трябва да има достъп до тях - не му давайте да си играе с огъня на референдума, на него му позволено само да си рови в гащите и да си играе с онова вътре. Не го оставяйте да решава каквото и да е, дори въпросът да е за собствения му живот. Отговорът ще е изначално грешен, защото технологията му на формиране е изначално умствено изостанала.

Не знам кое е най-доброто възможно за гърците в момента. Което би трябвало да отваря кървава рана на самочувствието ми, защото не един и двама отблизо и далеч поназнайват нещо по въпроса. Дори и провинциалните ни мозъци от ордена на пробития долар са ненормално наясно от какво се нуждаят гърците – от всичко друго само не и от референдум.

Референдумът е популизъм, а от популизма днес няма по-смъртен еврогрях, няма по-некоректна евроерес. Няма ги вече старите политически, обществени и всякакви норми - днес трябва да внимаваш единствено да не ти лепнат углавно обвинение за антиреформаторство и да се наложи да живееш с презряното клеймо. 


Днес чудовището на чудовищата се крие в референдума – дай му да подиша гръцки въздух и ще ти отхапе ръката. Затова светата евроинквизиция трябва демонстративно да постави еретиците на мястото им, а то мястото е само едно възможно.

Не знам кое е най-доброто възможно за гърците, но те би трябвало да знаят. Или поне да имат възможност да го допуснат как ще я карат занапред – зле, по-зле, съвсем зле. Гърците може и да не заслужат да им се има много вяра, но когато става въпрос за техния живот – на кого може да се има повече вяра.

Ако обаче гърците са нация от олигофрени – това, разбира се, променя всичко и изисква да бъдат държани на въже и да не припарват до интелектуална работа. Тази работа я оставете на чистите и неопетнени наднационални мозъци. Които са обрязани от национален егоизъм и винаги мислят само най-доброто за нациите с умствени увреждания, за болните и бедните държави.

Не се съмнявайте в святото им дело, защото това ги обижда. Вижте само как се натъжи Юнкер от гръцкия референдум – бил национален егоизъм, бил предателство, главата на голямото европейско тяло се чувствала предадена от някои крайници. Което е истински възхитително, защото скептиците все повтарят, че животът по директиви на анонимни бюрократи отдавна е унищожил всичко човешко, че емоционалната система на тялото отдавна е хванала коричка.

Имало все още човешки емоции в главата, но що за емоции са това – как е възможно някой да ти причинява скръб и жалост, понеже е едновременно национален егоист и изменник. И кое предателство е страшното – националното или наднационалното, каквото и да означава второто.

Може ли да се вменява ренегатство на нация, понеже не иска да приеме нещо, тъй като го намира за унизително. Може ли от гърците и изобщо от когото и да е да се очаква, че и да се изисква да не помислят първо за себе си. 


Може ли наднационалното да се е самозабравило чак дотам, че да се отнася към националното като към жива олигофрения, която на всяка цена трябва да бъде спряна и изолирана. Повече не трябва да се раждат гърци, трябва да се раждат европеиди. Важи и за българите, важи за румънците, изобщо важи за всички умствено изостанали.

Онези, които днес поставят диагноза на гърците, преди година и нещо излекуваха украинците. Те също бяха нация от олигофрени, която не можеше да бъде оставена току-така да избира посоката на собствения си път – например чрез мирен и кротък референдум. Голямата посока трябваше да им бъде ясно и категорично показана, дори насила да бъдат вкарани в правия европът.

Чуваме, че честито живеят днес украинците, сигурни сме, че все по-честито ще живеят вчерашните идиоти. Защото има кой да мисли и да се грижи за тях, те просто трябва да се съгласяват с терапията и засега го правят. Изглежда, че няма начин от тях да не произлязат завършени европеиди, които по-скоро ще предадат себе си, но не и другото – по-голямото и по-важното.
 

Ще успеят, няма начин да не успеят – ние също тръгнахме оттам и вижте къде сме сега. Постигнахме го, създадохме прекрасни условия за глобалната идейна школа, тя основа десетки университети и институти, те произведоха умни кадри, много от тях вече са професори, а скоро ще чакаме и първата реколта истински академици на наднационалната мисъл. Тяхното познание ще ни направи истински свободни, защото и без това друго правилно няма, друга истинска свобода е невъзможна.

Това на гърците не е никаква свобода, а пънк за олигофрени.

Каквото ще да е, но поне малко изглежда симпатично. Вероятно щеше да е и повече, ако не бяха замесени точно гърците, но други пънкари в момента почти не са останали. Времената вече изискват да се раждат и прераждат правоверни европеиди, които трябва да погребат нациите. 


За какво са ви тези нации – от тях само идиотски неприятности и единствено предателства.
Южните ни съседи би трябвало да имат възможност да решат как ще я карат занапред – зле, по-зле или съвсем зле

Калин Руменов, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар