Зима

Зима
Пролет

3 юли 2015 г.

Скандална биография на Миг Джагър излиза у нас

"Аз съм едно от най-хубавите неща, които Англия има. Аз и кралицата" - сигурно сте чували за прословутата фраза на Мик Джагър.

Може да я прочетете и в биографията му, която излиза у нас.

"Мик: Дивия живот и бесният гений на Джагър" е написана от Кристофър Андерсен, а у нас е преведена от Жана Тотева.

Книгата ще ни срещне отблизо с вокала на „Ролинг Стоунс” и ще ни остави сами да се убедим, че е истинска природна стихия, която не може да бъде нито обуздана, нито разбрана. Джагър хвана феновете за гърлото още преди половин век и оттогава не ги е пускал. За разлика от много други гениалният певец успява да се адаптира и да е винаги в крак с времето.

„Мик: Дивият живот и бесният гений на Джагър” описва всички невероятни трансформации на Мик – от отличника на класа до бунтар, загърбил хигиенните навици; от анархист, готов да срути системата до капиталист с находчива бизнес стратегия, която му донася милиони.

Джагър, който дълго време е призовавал за социална революция, и е дразнел аристократите с поведението си, без притеснения приема да стане рицар на британската корона, вбесявайки може би най-близкия човек в живота си – своя приятел и съперник за сърцата на феновете Кийт Ричардс. Като разкрепостена рок звезда Мик прекарва времето си в безразборни сексуални контакти и злоупотреба с алкохол и наркотици, но въпреки това е грижовен и изненадващо консервативен баща, който тормози мъжете, задяващи дъщерите му.

От биографията научаваме за огромния брой безразборни връзки на Мик, които според слуховете са над 4000. Авторът се спира само на няколко десетки от тях, но от отзивите на бившите любовници на рок певеца читателите ще разберат, че и в личния си живот той е същото стихийно бедствие като на сцената.

Биографът на звездите Кристофър Андерсен разкрива тайните на най-емблематичната икона на рок музиката – вокалът на „Ролинг Стоунс” Мик Джагър. Авторът разказва цялата история на Джагър – от израстването му в малко английско градче до най-успешните музикални турнета в историята, посвещаването му в рицарство и честването на 50-годишнината на „Стоунс”.

Вътре ще намерим и разкази за приятелство и конкуренция с другите идоли на епохата – Ерик Клептън, Джон Ленън и Пол Маккартни до честванията на 50-годишнината на „Стоунс”. Не са пропуснати, разбира се, и алкохолът, наркотиците, безредиците по концертите и безразборните връзки на Мик с известни жени и мъже като Анджелина Джоли, Джери Хол, Ума Търман Карла Бруни, Дейвид Бауи и Рудолф Нуреев.

„Мисля че той е като секс вампир”, казва в книгата Наташа Тери – терапевтка, с която Джагър се консултира през 90-те и който също попада в леглото му, както много други жени. Според нея певецът се зарежда от хората, с които спи.

Кристофър Андерсън не спестява на Мик критиките за неговия твърде труден характер. Вокалистът на „Ролинг стоунс” е като архетип за рок звезда – егоистичен, надменен, разглезен, изключително енергичен, хедонистичен и в същото време гениален, харизматичен и раздаващ се изцяло пред публиката. Джагър е способен за зареже хората, които вече не са му необходими и почти да не говори за тях повече, но той може и да обича истински и да дава много от себе си.

Шокиращите тайни от неговия бурен живот излизат наяве в книгата „Мик: Лудият живот и бесният гений на Джагър”. Авторът Кристофър Андерсен е написал цели 32 книги, сред които и много бестселъри.

Той си сътрудничи с престижни медии като „Ню Йорк таймс”, Life и Vanity Fair и е известен като биографът на звездите и силните на деня. Той има книги за хора като Джаки Кенеди, Барак и Мишел Обама, Майкъл Джаксън и Обама. Седем от неговите творби влизат в класациите на Readers Digest за най-добрите нехудожествени книги на годината.



Dnes.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар