Зима

Зима
Пролет

3 юли 2015 г.

Има ли място за хавлията на плажа?

Презастрояването обаче като нищо може да нанесе твърде непоправими щети на нашия туризъм.
 
Бетонът настъпва към морето. 

Ако строежите по черноморските ни курорти продължават със сегашната интензивност, след някоя и друга година от плажовете ни няма да остане и следа. И сега, заради недобро обслужване на някои места, се случва да избягат туристи и да ни носят лошата слава. Презастрояването обаче като нищо може да нанесе твърде непоправими щети на нашия туризъм. 

Пределно ясно е, че морето в Турция и Гърция (въпреки кризата там) излиза много по-евтино, персоналът е несравнимо по-любезен от нашия и, най-важното, децата има къде да играят безопасно, а от съседния кафан музиката не гърми до сутринта. Едва ли и турците, и гърците не знаят как се вдигат високи сгради. Просто, там са наясно, че парите на хората в отпуск могат да се вземат, не ако им се предложи да живеят в бетонна джунгла, каквато обитават в града, а като им се създаде усещането за простор и природа, съчетани с комфорт.

У нас, сякаш напук на всички търговски правила, се строи като за олимпийска столица. Истинско чудо е, че по Черноморието ни все още може да се намери място човек да си постеле хавлията. 


За да не стигнем до там, единственият начин е и малкото диви плажове да бъдат дадени на концесионери, които да опазят тяхната автентичност.

Плажовете ни са пренаселени като градска маршрутка

"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар