Зима

Зима
Пролет

26 юли 2015 г.

Д-р Николай Михайлов: Независимо правосъдие означава правосъдие за недосегаемите

"Когато реформаторите влязоха във властта с идеята да провеждат отвътре радикална политика, не си даваха сметка къде попадат и с каква харизматична фигура се сблъскват. Реформата няма да се случи."
 
Това заяви д-р Николай Михайлов в анализ на политическия сезон и опитите за съдебна реформа. 

За повечето хора опитите за реформа са симулативни, посочи Михайлов в интервю за БНТ.

„Ако този ВСС се раздели на две камари, това все още не значи много. Съдебна реформа в България е възможна само при прецедент на независимо правосъдие. Такова няма. Независимо правосъдие означава правосъдие за недосегаемите", отбеляза д-р Михайлов.

"Наблюдаваме пародийната фаза на реформаторския радикализъм", посочи той. „Предстои неутрализация на реформаторския радикализъм. Българските представители на този реформаторски радикализъм, като „Протестна мрежа", работят от гледна точка на политическата конюнктура. Ще бъде неприлично да говорят това, което говореха преди", посочи д-р Михайлов.
 

„Големият победител е Лютви Местан, защото идеята за неговото отстраняване е изключена. Той е в епицентъра на усилията за съдебна реформа. Смятам, че това е заслуга на Бойко Борисов", каза д-р Михайлов и добави: „Министър-председателят направи неутрализацията на ДПС, особено в частта й за съдебната реформа, невъзможна".

"Тази партия черпи своите сили от местната власт, в която е много дълбоко настанена", каза той в коментар на перспективите на ГЕРБ и Бойко Борисов.

Д-р Михайлов вижда Борисов и като държавен глава: „Виждам го като президент. Той има всички шансове да продължи да бъде премиер. На този етап Борисов няма алтернатива. Може да се говори за Бойко Борисов и всички останали. Ако той избере да бъде президент, не мисля, че има реалистичен начин това да не се случи", заяви психиатърът.


Д-р Николай Михайлов

Няма коментари:

Публикуване на коментар