Зима

Зима
Пролет

12 юли 2015 г.

По-евтино, ама насила не става

Каквито и еквилибристики да измисли родният туризъм по отношение на цените и каквато и криза да обхване едната ни южна съседка – Гърция, все няма да е достатъчно, за да напълни нашите курорти.

Това е изводът, който се налага от почти празните плажове по Черноморието в началото на най-натоварения (както би трябвало да бъде) летен сезон. Причините за това са много и те, както се вижда, не са единствено в цените.

Защото съсипаното от безвкусно и безсмислено презастрояване Черноморие ще си остане факт, който вече никой не може да промени. Кичозните и дразнещи сергии явно също ще си бъдат част от пейзажа.

Плажовете, които по чистота не могат да се сравняват с гръцките едва ли имат нужда от коментар. А осъзнаването, че българите са най-големият резерв за туризма, дойде твърде късно след години на обидно и пренебрежително отношение, за сметка на чуждестранните туристи и едва ли може да бъде лесно изтрит.

В Слънчев бряг в момента две нощувки с включени закуски и вечери барабар с напитките струват 90 лв. на човек, а цената за ол инклузив – 180 лв., даже включваща безплатно (представете си) ползване на чадър и шезлонг. Което иначе е любимият начин да отблъснеш туристите по родното море.

Това добре, само че то не променя създадения имидж на курорта като любима алкохолна дестинация, който вече твърдо е отблъснал семейните, възпитани и търсещи не само слънце и море, но и отмора туристи.

Твърде много грешки се натрупаха и сега браншът ще трябва да разбере, че насила няма как да върне българите по нашите курорти. Колкото и евтино да стане.


Лилия Гюрова, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар