Зима

Зима
Пролет

15 август 2015 г.

Скритите значения на търговското лого

Ще останете очаровани, когато разберете, че логата на любимите ви компании имат прекрасни скрити послания, за които не сте и подозирали.

Хюндай



Мнозина мислят, че логото на корейската автомобилна марка Hyundai не се свързва с нищо друго освен с името на компанията. В действителност буквата "H" представлява двама души, които се ръкостискат - от едната е клиента, а от другата, представител на фирмата.

Адидас



Името на спортната марка е образувано от двете имена на своя основател Адолф Даслер. Логото е променяно няколко пъти, но винаги е включвало три ленти. В днешно времe образуват планина. Това е символично изображение на пречките, които трябва да бъдат преодолени от всички спортисти.

Ейпъл


Роб Янов, дизайнерът измислил логото на Ейпъл разказва следното: "Купих цяла торба, поставих ги в една купа и ги рисувах в продължение на седмица с идеята да създаде възможно най-опростеното изображение на плода." В последствие "хапката" дошла от само себе си, заради играта на думи - на английски "байт" (единица за носител на информация) се превежда и като хапка.

Сони Вайо


Първите две букви от логото на Sony Vaio символизират вълната на аналогов сигнал, а последните две прилича на 1 и 0 - символи на цифровия сигнал.

Амазон



На пръв поглед логото на компанията не представлява нищо особено. Стрелката обаче във формата на усмивка има за идея да покаже, че всички клиенти на онлайн магазина са щастливи, както и че в него може да се открие всичко от А до Я (A to Z).

Тойота



Мнозина смятат, че логото на автомобилната марка прилича на каубойска шапка. В действително идеята е да наподобява иглено ухо. По време на създаването, Тойота е била производител на тъкачни машини. Освен това, ако се вгледате внимателно ще видите, че логото на Тойота съдържа в себе си, всичките букви от името на компанията.

Формула 1


Ако се вгледате в празното пространство между буквата F и червените ивици, може да видите цифрата 1. Логото внушава усещане за скорост.

 No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар