Зима

Зима
Пролет

24 август 2015 г.

Пенсионираха Величко Адамов

Скандалният професор аут от Стопанската академия, взел със себе си ценни картини

Досегашният ректор на Стопанската академия "Д. А. Ценов" в Свищов проф. Величко Адамов вече е пенсионер. Документите за прекратяване на служебните му правомощия с учебното заведение са му били връчени с нотариална покана преди дни, съобщи "Труд".

От администрацията се оплакали, че дни наред не успявали да се свържат със скандалния професор.

Преди окончателно да се раздели с работното си място, доскорошният ректор пожелал да вземе десетки картини, които висели по стените на кабинетите.

"Свалихме платната и ги прибрахме в хранилище. В момента установяваме кои са лично негови и кои са купувани с пари на академията. Голяма част от картините са рисувани по поръчка на проф. Адамов. На много от тях е изобразен и неговият лик", обясниха от висшето учебно заведение.

Адамов искал спокойствие и категорично отказвал всякакви коментари. Все още не са ясни резултатите от финансовите проверки на учебното заведение, които бяха поискани от временното ръководство.

Екип, начело със служебния ректор проф. Иван Върбанов, успешно проведе кандидатстудентската кампания и усилено подготвя изборите за ректор на висшето училище.

Предвижда се вотът да се състои през последната седмица на октомври или в първите дни на ноември, когато вече ще е започнала и академичната година.


Величко Адамов

Няма коментари:

Публикуване на коментар