Зима

Зима
Пролет

24 август 2015 г.

DMS БГ ТУРИЗЪМ. Легализирайте наркотиците и проституцията!

Г-да управници, легализирайте на хората тревата и проституцията, с които така и така не можете да се справите, поне да отиват пари в държавата...
 
Туризмът е от малкото останали неща в България, в които държавата и респективно правителството все още може да инвестира и да очаква възвръщаемост и повишаване на БВП.

Вероятно поради тази причина досегашните правителства отпускат постоянно пари за „реклама” с цел популяризирането на страната ни като приятна туристическа дестинация за туристи.

Така набързо хвърлихме едни милиони за несполучливо, че даже и крадено лого на страната ни.

После едни други милиони бяха дадени за брошурки, които да осведомят туристите, че в България е разрешен ловът на разни защитени, дори изчезнали животински видове.

Преди седмици пък бяха отпуснати поредните 2 милиона за реклама на родния туризъм. Средствата (двата милиона) били необходими за представянето на България на международни туристически изложения и за популяризирането на възможностите за културно-исторически туризъм в страната ни.

Много хубаво и същевременно толкова безсмислено ...

Драги управляващи, настоящи и бивши, вие може би не почивате на родното Черноморие, едва ли скоро сте посещавали  музеите из страната ни и дълбоко се съмнявам, че карате ски през зимата на Витоша.

Именно затова ще ви споделя и една тайна.

Малцина са туристите, които идват в България заради хубавата природа или културно-историческите обекти.

И не, защото природата ни я бетонирахте, а културата я унищожихте, а защото на туристите не им дреме нито за Тракийското съкровище, нито за Мадарския конник, нито за величествените ни планини.

Туристите, които все още избират да почиват в България са два вида.

Първите, в повечето случаи са така наречената „ниска класа” , „бедна” или, както искате я наречете. Това са семейните двойки или пенсионерите, които идват от Русия, Македония, Украйна. Идват тук, защото е евтино, ядат на корем, почиват в прилични хотели  за по близо месец и даже им остават пари да си накупят парцали и сувеннири. Така е, защото с годините не просто, че не успяхме да привлечем  повече туристи, но и изгонихме германците, англичаните, датчаните - тези, които наистина носеха пари.

Другият вид са младите, разюздани чужденци, които се изсипват всяка година в Слънчев бряг. Защо? Защото са чули от техни приятели, че в Съни са ставали страшни купони, които завършват с оргии, повръщане и никакви спомени. Второ - защото са чели същото нещо в британската преса и са гледали филма на BBC за „Вулгария” (ето това е реклама).

Трето - защото по техните стандартни тук всичко е „много евтино”, къпят се в алкохол и повръщано, намират си дрога и трева и си изкарват незабравимо.

Не им дреме за историята на България, за културните й паметници, нито за българската роза, освен, ако това не е кодова дума за половите органи на някоя българка.

В заключение. Оплаквате се, че има отлив на туристи. Чужденците ходели в Румъния, а нашенците в Гърция и Турция. И затова, хоп – ето ви два милиона, да рекламираме колко е хубава и културна страната ни.

Дайте по-сериозно, господа управници.

Образът на България като „исторически ценна” държава отдавна е разрушен. Всички помогнахте за това, а сега се опитвате отново да го върнете, че да дойдат пак туристите. Няма смисъл! На тях не им дреме.

Единственият начин да върнете чужденците е да се съобразите с техните желания.

Отговорете си на въпроса - защо чужденците идват да почиват в България?

Правилният отговор е - безпаметно пиене, безразборен секс, палитра от наркотици и всичко това - безсрамно евтино. Ето къде трябва да отидат двата ви милиона за туризма.

Стига лицемерие.

Легализирайте на хората тревата и проституцията, с които така и така не можете да се справите, поне да отиват пари в държавата.

Отидете в „Слънчев бряг” и вижте какво искат да получат туристите, избрали да почиват в България. Ще се убедите, че не им е до културни мероприятия и исторически находки.

Има две опции - или да им бъде угодено, или да не се върнат повече, както стана тази година.

Нали се „борим да оцелеем”.

Дайте на туристите каквото искат.

 
Адриана Аврамова, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар