Зима

Зима
Пролет

3 август 2015 г.

А когато купуваха жилищата, пляскахме

Руснаците идвали в собствените си домове на почивка и дори пълнели скъпо и прескъпо купените апартаменти с други техни сънародници, за да им излезе морето у нас по-тънко.
 
От това се оплакаха тези дни хотелиери от Варна, които осезателно чувстват липсата на гости от другата страна на Черно море, въпреки че плажовете са пълни с братушки. 

Да, не е особено приятно да намаляват туристите, които ползват цялостен туристически пакет, но все пак не трябва да забравяме, че преди да дойдат тук, гостите от Русия броиха по стотина хиляди евро за задграничната си дача. Сметките показват, че при сегашното темпо на ползване на жилищата, те ще се изплатят на собствениците им след 300 години... Е, при това положение как няма да се опитват да спечелят някой лев. 

А ние няма какво да се сърдим, от това печелят собствениците на магазинчета, майстори по ремонтите и други хора от малкия бизнес. Тази есен вероятно собствениците на комплекси няма да сменят колите, но и ще имат време за размисъл по въпроса защо не искат да идват при тях нито чужди, нито наши туристи. 

Всъщност това е големият проблем, а кого ще посрещат Сергей и Наташа във варненския си апартамент, си остава тяхна работа. 
  От бранша трябва да се замислят защо губят туристи
"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар