Зима

Зима
Пролет

26 август 2015 г.

Димитър Манолов: Проблемите в енергетиката са толкова много, че са достатъчни да гръмне държавата

"Частните пенсионни фондове съществуват над 15 години с отворен вход и запушен изход. Когато се отвори изходът на тези пари, би трябвало фондовете да са подготвени да се справят."

 
Това заяви пред БНТ лидерът на КТ „Подкрепа" Димитър Манолов.
 

С предложенията вчера се дава право на хората да избират. Твърде малко българи разбират от управление на финансови активи, посочи той.
 

По думите му, ако се стигне до фалит на пенсионен фонд, то би било по вина на хората, които оперират с тези средства. КФН трябва ежедневно да следи пенсионните фондове, подчерта Манолов.
 

Той коментира и случващото се в сектор „енергетика" и протестите, които избухнаха след решението на КЕВР да вдигне цената на тока за бизнеса.
 

Манолов посочи, че проблемите там са толкова много, че са достатъчни да гръмне държавата.
 

"Взимат се решения, които след време може да предизвикат много повече проблеми. Ние защитаваме интересите на работещите в сектора, но нещата са свързани. Според мен има някакъв таен план, който има за цел да фалира енергетиката. С протестите нямаме никакво намерение да сваляме правителството. Нямаме абсолютно никакви политически помисли в главите си. Ние искаме един голям проблем да бъде решен. Принудени сме да купуваме скъпия ток от американските централи, а да изнасяме най-евтиния си ток. Тук не може да се говори за пазарен принцип", категоричен бе синдикалиста.
 

Що се отнася до недоволството срещу идеята на здравния министър д-р Петър Москов за сливане на спешните центрове, Манолов заяви, че напрежението в сектора не е толкова силно.
 

Има тук-там някакви решения, които не се приемат, но има възможност да бъдат коригирани навреме, преди да станат проблем, каза той и добави, че експертите в синдиката са против подобна реорганизация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар