Зима

Зима
Пролет

3 август 2015 г.

Михаела Филева: Музиката и любовта са най-важни за мен

"Влюбвам се в отношение, влюбвам се в красиви умове, влюбвам се в талант."
 
 Слънчевото момиче с невероятния глас. Така видяхме за първи път Михаела Филева и с времето към този образ добавяме само и единствено положителни впечатления.

Певицата изгря на музикалната сцена след участието си в X Factor – конкурс, който се явява трамплин към една изключително успешна кариера.

С днешна дата, Михаела Филева е част от топартистите на лейбъла Monte Music, а неин музикален продуцент е самият Графа.

Първият сингъл с нейно участие е песента „Когато ти трябвам“, а дуетна половинка ѝ е Били Хлапето.

След това си станахме „Опасно близки“, и се убедихме, че сме спечелили от Тотото няколко милиона, „А дано, ама надали“.

Дебютната самостоятелна песен на гласовитата певица „Приливи и отливи“ се задържа дълго време на челните места в класациите за български хитове, а последният проект с Прея и Дивна – „Забранен достъп“ откроява Михаела Филева като една от музикалните попдиви на България.

За мечтите, щастието, успехите и любовта – вижте какво сподели Михаела Филева пред Tialoto.bg

- Честит рожден ден на патерица! Каква е равносметката, която си направи? Какво постигна и за какво мечтаеш?

- Изпратих много успешна година както в професионален, така и в личен план. В навечерието на рождения ми ден вече беше известна датата, на която ще излезе първият ми албум „Инкогнито“ – най-хубавият възможен подарък.

Благодарна съм на целия екип, който работи с мен по реализирането му. Мечтая си след година да мога да кажа поне същите думи в равносметка.

- Как се самоопределяш – срамежливо момиче с голям талант или музикална дива?

- Хаха, срамежлива дива.

- Кое е нещото, което те прави истински щастлива? А нещастна?

- Две са нещата, които са най-важни за мен – музиката и любовта, във всичките им проявления. Балансът между тях ме прави щастлива и обратното.

- Повече дава или взима славата от личния живот?

- Бих казала, че повече дава. Взима от свободното ти време, но коя ли професия не го прави? Аз не мога да се оплача, професията ми ме срещна с любовта.

- Кое носи най-голямото удовлетворение в работата?

- Да виждаш, че музиката ти стига до хората в пряк и преносен смисъл. Казвала съм си „Струва си“, например, когато след концерт някой дойде и каже „Слушам „И аз съм тук“ денонощно, помогна ми да се измъкна от тежък момент.“, или когато бабата на едно дете дойде и ми каза „Ти си добър пример, радвам се, че внучката ми слуша теб.“.

- Любов, смелост или страст – какво движи креативността? Какво те вдъхновява?

- Креативността е като мускул – ако не го тренираш, дори най-голямата любов, смелост или страст, не може да го спре да атрофира. Истината е в постоянството. То те учи как да улавяш вдъхновението, а след време и сам да си го викаш.

- Какво не би рискувала в името на професията? А коя е най-голямата жертва, която си правила до момента?

- Щастието на хората, които обичам. Късметлийка съм, че не са ми се налагали големи жертви.

- Истина ли е, че „който пее, зло не мисли? Най-приятните хора, с които си се срещала в работния процес досега?


- Не си падам по генерализациите. Неизбежно е по-голямата част от хората, с които съм заобиколена, да са музиканти. Повечето са талантливи и добронамерени, с много свеж и различен поглед над музиката, пък и света изобщо. Но с какви хора общуваш, е въпрос на личен избор, аз не правя изключение. Благодарна съм за приятелството на Графа, Били, Venzy, Прея, Васето Крумов и Pavell, разбира се.

- Носителка си на приза „Жена на годината“ в категория Музика. Какви качества притежава истинската жена, според теб? А истинският музикант?

- Жената – музикант е специфична порода. Нехомогенна смес от крайности. Едновременно фина, нежна, грижовна, с добри обноски и стил, любяща, като жена, а от друга страна – огнена, отстояваща правата и идеите си, креативна, дива, трудолюбива и смела, като творец.

- Какво цениш най-много в един мъж? В какво се влюбва Михаела Филева?

- Влюбвам се в добри момчета. Влюбвам се в отношение, влюбвам се в красиви умове, влюбвам се в талант.

- Имаш ли си винаги „Едно наум“?

- Аз съм импулсивна и иновативна. Действам според ситуацията. Дори да си сложа „едно наум“, често не се съобразявам с него. Затова изпях песента с такова заглавие, да си напомням да съм по-умерена понякога.

- Ако имаш едно желание, което със сигурност ще се сбъдне, какво би било то?

- Семейството ми да е здраво.

- Ако можеш да си сигурна, че едно послание ще стигне до всичките ти фенове, какво ще бъде то?

- Всичко е въпрос на гледна точка, избери тази, която да ти позволи да си щастлив.

- Най-голямата мечта? Кои са най-големите ти постижения до момента? Какво те прави горда?

- Най-голямата ми мечта беше да имам шанс да правя музика, такава, каквато я разбирам и предпочитам, която да ми позволява да споделям емоциите и преживяванията си с други хора. Да успявам да се прехранвам благодарение на нея, за да не ми се налага да правя компромиси с идеалите си. В България е трудно, така че като постижение, с което се гордея, е сбъдването на тази мечта.

- Какво не сме видели от Михаела Филева? Какво да очакваме?

Все още съм в началото на музикалния ми път, тепърва ще се заявявам като артист и автор. Във фурната на Монте мюзик винаги се пекат интересни неща. Най-доброто предстои!


Няма коментари:

Публикуване на коментар