Зима

Зима
Пролет

3 август 2015 г.

А ти бе, Борисов, къде беше? Как протестира? И срещу какво?

Когато Бойко Борисов задава въпроси, никой не се сеща да му отговори пак с въпроси. А той си го заслужава.
 
След като пита къде сме били, че не сме протестирали по времето на строителството на „Цанков камък“ и „Белене“, е редно първо да даде отговор той къде е бил по същото време.

Как, аджеба, е протестирал? И срещу какво?

Проектът „Цанков камък“ стартира през 2004 г. Това е същата година, в която с указ на президента Георги Първанов Бойко Борисов е удостоен със званието генерал-лейтенант. За никого обаче не е тайна, че генералските пагони му ги издейства Ахмед Доган! Това са фактите – такива, каквито са! Борисов, ако е искал да бори нередностите в проекта „Цанков камък“, е имал не само възможност, но е бил и длъжен да го прави в качеството си на главен секретар на МВР, какъвто е чак до 19 юли 2005 г. 


Язовирната стена „Цанков камък“ е завършена напълно в началото на 2010 г. По същото време Борисов вече е премиер на България, избран за такъв на 27 юли 2009 г. И е имал предостатъчно време да реагира по някакъв видим начин срещу същите неправди, за които днес пита нас защо не сме протестирали. Разликата между нас и него обаче е съществена – той е бил властта, а не ние. И той си е затварял очите за „Цанков камък“.

Историята на проекта „Белене“ е още по-срамна. Рестартирането на този проект беше обявено през 2002 г. от тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски. Същото това правителство на НДСВ назначи за главен секретар на МВР Бойко Борисов. Някой да си спомня в онези години Борисов да е казал и една дума срещу проекта „Белене“ ? Не дума, буква да беше измучал накриво? Колкото за „Цанков камък“ е протестирал, точно толкова му е „бурна“ реакцията и за „Белене“!

Така, играейки си на въпроси без отговори, можем да се въртим в кръг като пумпали до края на света. Жалкото в случая е, че практически всяко питане на Бойко Борисов не цели получаването на адекватен отговор, а натрапва удобни за него самия внушения. Прави го нахално и даже нагло, без грам скрупули. Това, че някой може да се сети и да провери фактите, не го вълнува. Борисов е наясно, че неговите лъжи и манипулации ще бъдат експонирани в медиите многократно повече от истината за някакви си там факти от миналото.

После всички се чудят защо политиката била считана за мръсна работа. Ами то е очевадно – защото е мръсна работа!







 Тони Стефанов, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар